Samtal med mig själv…..

Mår lite bättre idag, advice sov  alldeles för mycket i går, sovaldi sale och vaknade  03.00  men gick upp först vid  6.30. Min snarkande make  sov gott medan jag låg och vred mig.

Under timmarna som jag  inte gick upp  pratade  min inre kvinna till mig igen.   Hon brukar knacka på ibland.   Denna någon är jag  som jag inte vill lyssna på.  Eller   som jag inte lyssnat på under en längre tid. Hon väcker mig  och berättar sanningar för mig  och  vägleder mig  att lyssna  på mina egna tankar.

Jag har ju  under några månader  varit tjänstledig under veckodagar. Detta för att min lille pojke inte skall må dåligt och  spöka sig tokig i skolan.   Innan min tjänstledighet   så arbetade jag   på   eftermiddagar   tills dagen efter, no rx min  man jobbar på annan ort  och sover borta  de dagar.   Min  mamma  var snäll och kom hit som barnvakt de dagar jag  jobbade mitt i veckan.

Efter  en liten händelse med massor  av känslor som   är   rädslor  för mig, tog jag  kontakt med min  chef och bad om tjänstledighet för att situationen här hemma skulle bli bättre.  Till viss del har den blivit det.  Nu  händer det inte så mycket och  jag  har hittat mera ork för att  göra  saker så bra som möjligt.
Men nu kommer  tankarna om  mina egna möjligheter.

Fick för några veckor sen  ett erbjudande  eller   en förfrågan om jag var intresserad av en  kurs och  utbildning i något som jag   från början när jag kom i kontakt med det   kände att  woaw  det här var spännande.

Mitt intresse   är   stort  för just denna kurs, jag   är  intresserad av det  har sett framemot det.
Men   det kommer inte bli av  detta pga. min tjänstledighet. Vilket  jag   förstår   och  är medveten om    jag   förstår  hur min chef tänker då  hon inte   tycker  att det är ett  bra  alternativ,  och jag  skulle   till och med  kommit till samma slutsats som  henne om jag  haft hennes roll.

Men nu är jag,  Jag  och jag ser hur jag  går miste om något som jag  väldigt mycket vill göra.   Jag  ser en förlust och känner mig  besviken, ledsen och  fundersam.
Behovet  och  denna lösning som är just nu,  med min tjänstledighet  känns  som   att jag  vill  ge upp.   Jag vill,  Jag vill samtidigt som jag  ser vinsterna med  att vara hemma på kvällarna, rutinerna för min son. Dessa  är nödvändiga för att han skall må bra.   Så känner jag en sorg  över att  denna  möjlighet,  till utveckling och kunskap blir en förlust för mig  som jag  redan  innan den  börjat  blir en sorg.

Jag vet i mitt huvud  att  jag  gör det bästa nu,  men  Jag vill  ta mig an denna kurs  och jag vill få den  möjlighet  som jag blev erbjuden.   Men  det  går mig ur händerna pga min tjänstledighet. Det blir en besvikelse för mig,  samtidigt  som jag kanske inte ens hade klarat det   pga  omständigheterna här hemma.

Jag  ser det även,  eller såg det även som en lättnad, då min chef  berättade det för mig.   För tankar om att   det kanske inte skulle funka,   eftersom  behovet min son har  av  rutin och förutsägelse i sin tillvaro  som faktiskt  gjort att jag bad om tjänstledighet från början, finns. Även nya  tankar  har  kommit till. Vilka är att  jag kanske inte kan jobba som jag  gör. Kanske borde jag inse att  det kommer att vara  så här i några år,   för min lilla pojke,  att  någon av oss vuxna måste vara hemma under kvällarna, för att  hans  skolgång och vardag skall funka.

Här blir ett litet problem för jag har jobbat  som jag  gör,   under ganska många år.  Vet inte om jag  skulle klara av att ha ett vanligt jobb.   Fem dagar i veckan  mellan  7- 16.   Jag gillar att jobba   som jag gör,    dygns pass  och  en längre sammanhängande ledighet mitt i veckan.  Jag gillar att jobba med människor,  Jag vet inte om jag klarar av att  inte ha ett socialt arbete.  Men  det viktigaste är ju att  min familj  skall må bra.  Att min son  funkar  och  har det tryggt.

Jag har lite svårt att välja  eller se   och förutse min framtid just nu……..  återkommer  just till  Kellys teori    som  enligt hans teori   just menar att   människor  använder sig utav sina konstruktioner för  att förutse  och förutspå  våran framtid  Jag är lite  vill rådig just nu


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook