Gudomligheterna i oss

Idag är det kalas, ailment svärmor kommer hit. Imorgon fyller min make år.  Vi har även bröllopsdag. Även min svägerska fylle år i morgon.

Men kalasattiraljer kommer att bytas ut till dop-samfunds-tillställning. Min lilla brorson kommer imorgon att döpas, då lär han  heta Hans på riktigt.  Har aldrig varit på dop, vad jag kommer ihåg. Mina egna barn är inte döpta, för jag ser det mera som att de  då de är så vuxna, själva kan bestämma om de vill döpa sig.  Även om jag är atteist, så har jag genom åren visat mina barn på att kyrkan och bibeln, även andra trosuppfattningar finns. Detta för jag vill att de  utifrån sig själva, ska kunna ta ställning till om gud finns, eller inte. Ju äldre jag blir,  så har jag insett att  gud nog finns. Kanske inte  så  som på det kristliga sättet.

För mig  handlar det mera  om kärlek,  att vi alla  är gudomliga, vackra när vi är oss själva, så som vi  är inne i våran kärna, då är vi gudomliga.  I kärleken vilar även gudomligheten.  Livet blir liksom vad vi gör det till, jag kan inte säga att gud finns, inte heller att han inte finns. Men  genom mina handlingar lever antingen kärlek eller hat, först och främst måste jag ge mig själv kärlek, för utan den lär jag aldrig kunna älska……

Vi är alla gudomligheter, det är det, som gör oss vackra!

Lev idag, just nu, i morgon levs imorgon. Igår kan bara minnas.

Varje minut är något du själv kan bestämma över, vad väljer du?

Just nu väljer jag lycka.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Gudomligheterna i oss”

  1. Profilbild för Lenas Värkstad

    Hej!

    Jag tror nog att din livsåskådning mycket väl kan kallas kristen, vad du än tycker om det.

    Hittade hit på lite krångliga vägar men nu lägger jag till din blogg på min bloggroll.
    Intressanta tankar kan man inte få för mycket av.

    Hälsn.
    Lena

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook