Oförmåga att planera

Först en liten påminnelse om reportaget i veckans nummer av Hemmets Journal 🙂 20130807_174431Idag just nu satte jag kaffet i halsen. Felet berodde på mig och min medvetna oförmåga att planera så det funkar. Eller att ha koll på att de planer jag gjort stämmer överens med de verkliga planerna.  Nu handlade det om semestern.  Till lika med förra året fast förra året var det inte min förtjänst att det blev fel på semester.

Eftersom vi har ett lönesystem och tidsrapportering via datasystem, no rx där man även lägger in om semester.  Jag och chefen hade då tittat på olika papper,  jag hade rapporterat in i Medvind som vårt system heter men chefen han hade tittat på semester veckor på sitt egna skrivna papper.  Vilket ledde till att jag tackade nej till en av de viktigaste Konserter på denna jord. För dagen innan jag skulle arbeta så spelade Herr thåström på Röda sten i GBG. Jag hade biljett men hade åkt på en sådan där grymme förkylning.  Så jag valde att stanna hemma, för att orka göra mitt jobb pass dagen där på.  Gissa om jag blev grinig när det sedan visade sig att min chef och jag inte hade samma tider.  När jag på söndag eftermiddag skriver att nu är semestern slut, nu börjar jag jobba om en stund.  Gissa om jag blev riktigt grinig när  det efter min uppdatering ringer på min telefon, en vikarie berättar att nej men jag jobbar ju ditt pass.  Jo har jag inte vart grinig innan, så var jag det då. Inte på henne, utan på min chef. Som sedan fick sina fiskar varma av mina ord om hans planerings förmåga och allt va det va. Vi löste det då, min ilska la sig, men innan denna semestern har jag varit väldigt noga med att göra allt korrekt, vart noga med att chefen vet mina tider  mailat, skrivit i medvind tidigt i våras och skrivit på ett  speciellt papper så att inget skulle gå fel.

Jo kolla nu här, nu håller  jag till och med tråden.  För kaffet som sattes i halsen, var av att samma kollega som är vikarie även detta året  skriver på FB att hon nu efterklockan 14 idag har semester. Tankarna snurrade och stressen påverkade, kaffet som det stannade i halsen.  Hjälp!!! Jag har semester en vecka till. Det visade sig att jag hade rätt, jag har en vecka kvar. Det var bara hon som hade tagit ledigt några dagar eftersom hon hade jobbat in ett pass.   Så nu kan jag i godan ro dricka mitt kaffe.

Tacka mig själv för att jag har fått insikter om mig själv, min planeringsförmåga att det behövs dubbelcheckas och över kollas och inarbetas i system som inte handlar om mig och min adhd.  För jag hade koll, jag börjar inte jobbet från nästa  söndag, då gör jag mitt första jobb pass, in för en lång höst. Eftersom jag är så medveten om min totala oförmåga att planera så vet jag redan nu att Julafton och den där stora helgen den är min även i år.  Jag lyckas tydligen alltid dra den lotten.  Men det blir ju JUL även om jag jobbar.

Ha en trevlig dag idag, Lev nu just nu så lever du andas du. Nu ska det bli lite trevlig frukost här. Igår plockade vi guldet i skogen.  Fick massvis med kantareller så en omelett med Kantareller på ska det bli.  


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Oförmåga att planera”

  1. Profilbild för Jasmine
    Jasmine

    Det är bara jag som skräms lite Du har koll på allt Njut av din semester Kram

  2. Profilbild för malixse

    ja allt är nog att ta i, men på semestern den har jag allt koll på 🙂 ha en fin semester nu. Vem är det nu som svär så illa 🙂 fast det gör vi ju båda två då, 🙂 i alla fall denna veckan 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook