Straff eller konsekvens hmmm hur tänkte jag.

Jo ibland är det som det är, motvalls är sånt som man måste övervinna och försöka få den att bli en dans igen. Säger hon som inte dansar.  Jo idag vart det en riktigt tråkmorgon. Där det liksom inte gick att få till det, utan att ta till tråk-saker. Vi har system här hemma där våra regler är få men ska följas.

Regel 1 är gå upp och gå till skolan.

Regel två är duscha minst tre gånger i veckan.

Regel tre städning gör vi på torsdagar och den ska göras.

Sedan har vi någon form av syssla.  En har gå ut med soporna till soptunnan, En har gå till affären när det saknas akut. En är att hålla ordning på källarens gillestuga. Man har bara en av sysslorna så det är inte så svårt att ta ansvar över just den.  Regel 1 är den viktigaste regeln den som man måste följa oavsett vad som är så gäller den.

Idag blev det lite tokigt och jag som är emot straff sa saker som jag inte gillar.  För det blev att men nu ser du till att gå iväg, för gör du inte det så lär det inte bli något internet för din del i helgen.  Först hade jag sagt att ingen skola, ingen veckopeng, det hjälpte föga ska jag säga. Men när det blev inte något internet i helgen och inte fylla på surfen från nästa månad fast den kanske tar slut innan.

Det va då det hände. Det var då det blev, okej jag ska la gå då.  Jag vet, jag vet, vet, vet att det inte är helt okej. Jag gillar inte straff och för mig är inget internet straff, när man samkör det med skolan.

Men det var det som bet och skolan blev till idag med, samtidigt som internet får bli kvar för det blev skola.  Jag gillar mera konsekvenstänket att  det jag gör ska vara knutet till det som blir konsekvensen.  Men idag gick det inte, jag hann inte tänka på det. För jag blev ganska så irriterad när jag insåg att den här killen kommer inte gå till skolan idag.

Men vad är en konsekvens om man inte går till skolan? En konsekvens kan ju vara att man får stanna inne hela dagen. Men den biter inte på någon som gillar att stanna inne hela dagen.  En annan konsekvens är ju att du missar saker i skolan. Men den biter liksom inte på någon som inte tycker att den lär sig något i skolan.  Dessutom ligger den konsekvensen för långt bort.

Nej idag misslyckades jag totalt känner jag. HMMM Går du inte till skolan så lär du få väldigt tråkigt idag, för du kommer inte få tillgång till internet.  Visste inte ens hur man kopplar bort det, utan hade tanken att ta med mig hela apparaten till jobbet.

Hm hur tänkte jag.

Nåja den det gällde, gick till skolan om en sent. Vilket medför att jag slipper ta med mig den där sändaren till jobbet, vilket hade resulterat i att hela familjen inklusive maken, hade blivit riktigt grinig på mig. Samtidigt vet jag ju att maken hade fixat det där med att göra så att det inte hade drabbat hela familjen.  Men nej, det var kanske inte den bästa starten på dagen. Men det va en start. För jag har till och med gjort sånt jag inte hade tänkt göra idag.  Bankaffärerna är gjorda för månaden och jag slipper även den tanken om att gö det imorgon.  Inget ont utan att det för något gott med sig.

Lev idag just nu, när vi lever närmare nuet slipper vi som jag idag gjorde ta till drastiska åtgärder.  Just nu är alltid bättre än där borta eller det va då det.  Just nu är nu och problemen har en tendens att ligga bakom eller framför. För just nu är då vi kan göra något åt om vi vågar eller vill.

Lev idag just nu. Igår, inte ens morgonens stund är längre här och morgondagen den är där först imorgon.  Ta hand om dig och just nu.

Carina Ikonen Nilsson.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook