Följetong av gårdagens inlägg…. Jag är inte sämre än att jag kan ändra mig när människor gör om och gör rätt.

Jo, jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig. Det är ju jag det,  jag ändrar mig när människor runt omkring ser sina misstag, gör om och gör rätt. Idag hände just det.  Någon gjorde om och gjorde rätt. Denna någon är restaurangägaren av restaurangen Cyrano i Vänersborg.

För redan i morse hade jag ett missat samtal på min telefon.   Men när jag ringde numret så insåg jag att ojdå så tänkte jag kanske inte riktigt. Men det blev så. En konsekvens av mitt skrivande. Jag klagade ju på en restaurang igår, då sonen haft dåligt bemötande där.

Min tanke var inte att de skulle ringa upp när jag skickade länken. Utan mera att de kan läsa och göra om i framtiden, så andra slipper uppleva det sonen fått uppleva.  Restaurangägaren däremot, tänkte  längre än min näsa räckte. För det verkade som om han tänkte steget längre än jag gjort.  Han bad verkligen om ursäkt, förklarade att så här får det inte gå till. Han berättade att han själv hade barn och att saker går sönder. Men gäster är det som är viktigt.  Relationen till gäster var viktigt för honom. Han förklarade att han själv inte arbetade i restaurangen, han hade flera ställen som han drev runt.

Han var noga med att det här skulle bli rätt igen. Han ville veta vilken dag detta hänt, om det var kväll eller dag.  Han var noga med att prata med den personal som serverat min sons familj. Denna någon måste ju få till sig att kunden är viktig.  Jag kan bara hålla med honom. För just kunden är ju viktig, det är  just kunder dom lever av.  Han ville även kompensera min son så att sonen fick en trevligare upplevelse av just hans restaurang.  Vilket är det som gör skillnad, tänker jag.

Redan imorgon skulle han se till att ordna så att vi hela familjen kan komma och besöka restaurangen igen. Denna gång i framtiden så ska han redan nu göra sitt yttersta, för att vår upplevelse ska bli det den ska vara. Han lovade att de ord jag i framtiden ska sprida, kommer att vara av belåtenhet.  Jag tackade och sa att jag såg framemot dagen, de kan göra att mina ord igen blir lena och mjukare.

Jag tror i och för sig att jag redan är där.

För bara det att han tog tid att leta upp mitt telefonnummer. Tog sig tid att ringa och sedan tusen gånger om  verkligen gjorde sitt yttersta, för att jag skulle förstå att detta bemötande inte är det vanliga, utan ett missöde gör lite att jag blivit lenare i tanke och ord. Nu vill det i och för sig till att detta framtida besök blir ett av de där historiska besök, jag innan varit på. Då när jag faktiskt var hel nöjd och glad över att besöka stället. Där maten faktiskt smakade mera än gott! Där de till och med får till det så bra, att de klarar av att  göra fantastiska glutenfria pizzor.  Just det där med glutenfria pizzor är en konst som inte många restauranger faktiskt får till bra.

Jo lenare i tanken, jo och de där kycklingspetten och den där oljan de har ståendes på borden.  Den som smakar så gott. Jo lenare i tanken, jo, jag är nog redan där känner jag.
Tack till dig du Cyrano ägare som gjorde mera än bra, du gjorde det där lilla extra som just jag är svag för. Du insåg viktigheten, du tog dig tid och du gjorde om och gjorde, rätt fast det inte ens var du som hade gjort fel utan någon av dina anställda.

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen den ligger där borta i framtiden. Visst låter det spännande det där med framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook