Kungsbacka den vackraste staden av städer

Börjar återkomma till livet.  Men ännu matt, seek ont i öron och hals. Det som inte dödar det Härdar:).

Tack Min osynliga vän i från min Barndoms stad tack för kommentaren.  

Vet inte om det har med barndomen att göra eller om det är så att Kungsbacka är den vackraste staden jag vet.

Det är en vacker stad, liten pittoresk gemytlig och Havet som finns i dess närhet. Lite vardags lunk, småstad harmoni med för och nackdelar. 

 Jag blev inte kvar  i denna  lilla stad…Jag gav mig av ut i stora världen, närmare  bestämt Göteborg.

Vidare till  Dalslands  mörka skogar. 

Hur blev det så? Jag som  är storstads människa  ut i finger spetsarna.  Jag har blivit en  landsortsbo,   kommer mina barn  när de blir stora  ha samma känsla  för denna lilla by  som jag har  för  lilla eller  nu rätt så stora Kungsbacka.

Jag tror inte det här finns inte det som Kungsbacka har. Här finns inte parker, inga kaféer inget torg i  Kungsbackas bemärkelse  och ingen Kungsbacka Ã….   

 Här finns i och för sig  en  Valbo å som breder ut sig under  regn och vinter perioder,   Men denna kommun har inte funnit  någon  lummighet inte  tagit vara på  den potential som   faktiskt finns  för denna lilla by.  Här  borde   göras vackrare   mera lummighet  mera parkbänkar  och framför allt  en park.  

 Detta lilla samhälle  har ingen charm  ingen  stil utan är ett litet samhälle  utan  kraft  en liten by som kommit till  för att bönder  behövt en affär,  sen en frisör skola  mm.   Området är  vackert  och  möjligheter finns  men här behövs en kraft en konstnär en visionär  som kan  skapa en  idyll,   då hade denna lilla by  varit vacker.   

Men  tyvärr så  skulle den  aldrig nå upp  till mitt  fina härliga charmiga  Kungsbacka.   En fördel  finns tror jag.  Den kom jag på just nu   och det är  att  doften som ibland  spred sig  från Väröbruk  som jag  aldrig  lyckats uppleva här.   Men i stället, varje vår och  höst  kommer en annan odör   i denna lilla by.   Då har bönderna en  gödselfest, sprider odörer som  gör att jag till och med längtar till de där mulna dagarna i Kungsbacka  då Värö spred sina  dofter till  KBA  kan till och med  säga att det luktade gott  i jämfört med   böndernas  gödsel som   sprids här  under vår och höst


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook