ADHD gör att tråden inte hålls, finns mera än en tråd, ramlar från ämnet….


Känner  att jag  har legat av mig,  har inte skrivit så mycket.

Solen skiner ute   och jag borde   i massor  sitta  här   och plugga plugga  återigen plugga……  gör jag det????   Nej   inte  alls   orkar inte   vill inte  och  orka inte!  Men jag har lovat mig själv att jag ska  göra ett ärligt  försök att sätta igång igen.

Var ute  på en tur med bilen idag.

Det är ett bra sätt för mig att vara själv med mina  tankar.  Jag får  liksom tid att tänka stora  tankar då.

Det känns  som om  jag   håller på  att lägga  klart ett hörnet  av mitt pussel med mig själv.  Varje bit av pusslet   hamnar på rätt plats.  utan att jag anstränger mig   om biten inte passar  så  provar jag  den någon annanstans.

Mitt liv är just nu oförskämt  härligt!

Neej   inte  oförskämt   för jag  är  värd  var ända sekund  av   allt det härliga.

Det  som kommer till mig  har  jag  förtjänat.

Det borde vara så för alla människor  alla  där ute  som jag inte känner  som jag  kommer att lära känna  och  som jag  har  känt  är värda  lika mycket  härlighets-kännslor   som  jag  har just nu.

Jag   är inne i ett flyt.  Jag  flyter med   vågorna.  Härlighets  upplevelser  en efter en  allt  bara  ramlar på mig.   Jag  blir   härligare  emot mig själv  det ger mig  energi.

Allt mitt som jag  i alla  år  gömt undan, lagt åt sidan.  För att ingen ska misstänka, att jag inte  är som andra,  låter jag idag   vara med mig   här  och nu.   Jag har släppt  på en massa  strukturer som jag hade,   för att  få  någon sån där  ordning i mitt liv  och i mig.   Jag dör inte idag  av  att inte   komma ihåg,  jag   går inte under idag   när jag märker att människor  tittar konstigt på mig,  eller tycker att jag  e lite  tokig,  säger konstiga saker  eller är  ärlig.

Jag ser inte det som mitt problem,  det ligger mera hos de andra.

Inte hos mig,  mitt funktionshinder  är sånt  och  jag  duger  med  det.

Jag  är till och med en  tillgång.

Eller  ADHD  är en tillgång i mig,  utan  min lilla del  av  dessa egenskaper så hade jag inte, varit  jag.

Utan delen ADHD  så hade jag inte  uppskattat  och upplevt allt  som jag  gjort.   Jag hade inte fått  lära mig att struktur är bra.  Jag hade inte fått uppleva att  människor   tycker  si eller så,  Jag hade inte   fått uppleva   hur  det  är  att gå i skolan   när man har  Adhd.   Jag hade inte  varit  en  hel människa, kvinna,  flicka  och  Jag.  När   någon  frågar mig   vad jag har  för kompetens   som kan lägga mig i deras   jobb som  lärare   så  kan jag idag  säga mm   Jag  har  adhd  jag  vet  hur  det  känns  på insidan  jag  vet  hur   dj€¦  jobbigt  det är  med  alla  nackdelar   det  är med  ADHD.

NU kom jag  åter igen från ämnet   som jag  tänkt tagit upp i  dag.   Det är   inte  ADHD utan  mera  prestations ångest.

Mitt bloggande  är  ju en vana för mig och en god vana som jag  har för att  sortera mina  tankar dessutom ser jag det  som viktigt i den  bemärkelsen  att  det finns  andra där ute som jag   och framför allt  finns det  många  barn där ute  som inte blir förstådda som ingen orkar med. Barn  som  redan  i tidig ålder inte ens   orkar med sig själv  som är  så fulla med  misslyckanden   som gör ont.

Mitt bloggande  har ju  fått ett lite  uppsving i vad det  gäller läsare  en  viss grupp människor   läser min blogg.   Människor  som   kommer i kontakt  med   ADHD  i något sammanhang.

Alla dessa ord  för att nå kärnan i det jag vill skriva€¦

Det ger mig  ångest  skrivkramp  och  rädsla€¦   Jag tog upp det  med   min kurator idag vi hade en diskussion om  just blogg. HA ha haa han får betalt av staten för att  diskutera   min blogg.  Eller min  skrivkramp.

Jag  babblade på som vanligt   bla  bla  bla   och  kom   vid slutet av samtalet till det  som var det viktiga  min  ångest   över att   hjälp  dessa människor   gillar  min  blogg   de  läser den   och  tycker att jag  skriver   bra  saker på min  blogg  Hjälp  MIG!

Jag  måste ju skriva  bättre  saker  sa  jag  till honom,   han satt där  och  log  lite   finurligt 🙂

Där  efter  tror jag  att det var jag som   kom på: att  skulle  jag  skriva   bättre  saker,   mera   ordentligt    med  alla  konstens  regler  som säkerligen finns,   så skulle jag  inte   vara  jag…

Min blogg skulle  inte  vara  betydelsefull  för mig….

Jag tror  till och med  att min  blogg  hade varit  en blogg som inte  berör  människor.

De hade  läste de första raderna i min blogg och bläddrat vidare.

Inte  kommit  tillbaka  och läst igen….

Detta   är  ju  vad  de har läst    så som jag skriver,    och har skrivit. Det är ju det  som  gjort att de   emellan åt  tittar in  till min blogg.

Läser  det  jag skriver  och  skickar  i väg ett mail  med   tankar  och uppfattningar  som berikar mig.

Min Blogg  är  ju inte  jag,  utan   en liten  del,  just  som  ADHD. Hela  jag  är  ju inte   ADHD,  hela  Jag  med mina  tankar  får  heller inte plats i min blogg.

Men  en viss del,   en liten  del   av  mig  läser  du  just  nu.

Hej på  dig!

Tack  för  att  du  orkar,   mailar   och läser . Jag  vet att stavning  mm  inte  är  korrekt, men  ändå  läser  du.

Det  gör dig  speciell, för mig.

Jag  vet  att jag  skriver  alldeles  för mycket i min  blogg,  att det  blir  mycket  att läsa.   Du gör  det,   det  gör dig  speciell, för mig

Jag lovar inte  att skriva  kortare,   eller  stava  bättre,  men  jag  tänker på det.   Jag   har  som avsikt varje  gång,  att skriva  mera  utan stav fel och kortare inlägg  men

Det funkade inte  heller  denna  gång tyvärr

Tack för att du  läste,   skriv  gärna   en kommentar,  eller  skicka  ett mail.   Om Du vill annars,  låter du bli

Lev idag, Just nu,   igår  är borta,  och i morgon  finns inte  än …

Just Nu, är  Nu.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”ADHD gör att tråden inte hålls, finns mera än en tråd, ramlar från ämnet….”

 1. Profilbild för Ann-Kristin
  Ann-Kristin

  Hej Carina!
  Vill bara bekräfta att jag med glädje fortsätter att läsa din blogg! Det är så gott att få del av dina tankar, att du äntligen tillåter dig att tänka att du duger precis som du är. Hade du inte tillåtit dig det, hade du ju inte varit DU, utan en rollfigur på en scen. En rollfigur utan själ, med konstgjorda repliker i ett tillrättalagt manus… Stå på dig, du kommer att fixa denna kursen också. Du vet ju nu att du KAN!
  Jag klarade tentan, fick hela 26 poäng (!), men G på kursen, eftersom jag hade två tentor med G. Hade jag varit lite smartare kunde jag ju kört taktiken att vänta till omtentorna alla gångerna, då hade det inte blivit så tätt som fem dagar emellan kurserna. Men – jag är jättenöjd ändå, det jag har lärt mig är så himla mycket mer värt än betygsgraden. Och så har jag ju dessutom lärt mig massor av dig. Kram på dig, hoppas ditt flyt består, snart är det riktig vår! Ann-Kristin

 2. Profilbild för malix

  Hej
  tack för att du finns och allt stöd jag blir hedrad av att du läser min blogg kul att se att du klarade tentan vi gjorde det tänka sig härligt är det och tack och välkommen tillbaka vännen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook