Jag tar ställning genom att handla på Tempo i F-landa.

I dag har jag bytt affär för att handla.  Jag har alltid haft ett engagemang  i ungdomsarbete. Jag anser att det är  viktigt att göra något. I våran by här hemma så har  Affärs- innehavaren på tempo är  visat mig, treat en sida av att vi delar lite samma uppfattning.

Jag tänker stödja honom på mitt sätt.  Genom att inte längre handla på Ica, utan i stället välja hans affär.

Skrev idag på en lista,  där jag blev mera påverkad av det som han gör.  Vi kunde i veckan här läsa om hans Försök till att komma till rätta, med boffandet,  snatterierna av kemisk bensin och doftsprayer, här i Färgelanda i Bohuslänningen.

Även jag funderar och ställer samma frågor som han var är föräldrarna?  Vad och hur agerar skolan socialtjänsten med fler?

I och för sig såg jag idag, att även Omsorgschef Christina Sandahl, tar sig an frågorna. Men en sak ser jag, som jag har så svår att få klart för mig.  När vi många i kommunen,  märker att vissa ungar inte mår bra,  när vi ser att föräldrarna inte gör det som behövs, borde inte då socialtjänsten och skolan ja Hela Färgelanda reagera?  Och genom att  visa kraft-tag,  när ungarna missbrukar?

När 13 åringar i denna lilla kommun boffar både bensin och allt de kommer över, så borde det vara med en större kraft.

Vill vi inte alla, värna om våra barn och det vackra i Färgelanda?  Den tryggheten som jag då jag flyttade hit,  trodde fanns, är jag idag lurad på.

Med gemensam kraft,  kan vi få ungarna på rätt spår!  Barnen i Färgelanda kommun, är vårat ansvar, vi som vuxna.  När vi brister i vårt ansvar, ja då inbillade jag mig, att samhället på något sätt ser till att det som just nu händer här, inte händer.

Därför har jag idag valt, att från och med nu, handla på tempo alltid, för där verkar affärsinnehavaren i alla fall, ta ställning.

Sånt gillar jag, människor som har åsikter,  som gör det dom tror är rätt.   Mitt sätt att påverka blir att göra, inköpen på  Tempo i stället för på ICA……….

I Färgelanda är det inte Clownen som luktar bensin, Här luktar ungarna,  bensin…….


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook