ADHD och mera skoltankar.


Jag fortsätter i samma anda.  Är det, purchase detta ”Samma anda” som är ADHD just nu? Jag tror inte det, thumb utan det har med tidsandan just nu, att göra. Det är inte många dagar kvar nu, det är inte många dagar kvar, tills vi återigen vet hur Sverige skall styras.

Om ett kort tag, vet vi om vi kommer att ha en regering som kommer att påverka, istället för att göra  åverkan. Kommer det att finnas mera tid. än 4 minuter om dagen, till barnen som har samma tillgångar som jag har? Kommer det att finnas utrymme, till att ta reda på om dessa barn är stökiga, för stökandets skull, eller om de febrilt  egentligen försöker visa på alla sätt som går, att de inte har förstått.

Eller kommer det, om jag är lite  yvig, impulsiv och har lite svårt med fokusering, fortsättas att erbjudas hemundervisning, eller är det så  mina föräldrar är tvungna att sitta med i klassrummet, för att jag istället skall fokusera på sådant som gör att jag absolut inte lär mig. (sitta och låtsas att jag är fokuserad,att jag Förstår mm).

Jag har blivit erbjuden en möjlighet,  av en vän vid namn Jenny Ström.  Att få vara med och delta i en lunch, med en av riksdagens ledamöter i utbildningsfrågor.

Aj, inser viktigheten, inser att jag inte får  fram mitt budskap,  om jag är frustrerad eller förbannad.  Aj inser att jag måste lära mig att prioritera, P-R-I-O-R-I-T-E-R-A!

Hjälp!

Hur gör jag det?

Nej, tror att jag  måste göra som jag alltid gör, se människan och inte titeln, se mötet för vad det är.  Kommer jag sedan  på någon klokhet eller  bra fråga, så är det ju bra. Prestationsångest är aldrig bra för mig, så det blir bäst om jag bara landar och är tacksam över att få vara med och delta.  Skänker en tacksamhet till henne just nu. Tack vännen för att du tänkte på mig, ser viktigheten i lunchen. Ser min chans till att kanske kunna få fram saker som är viktiga för mig, så att andra skall slippa få  samma upplevelser,  som jag och mina barn fått från skolan.

Barnen är vår  framtid, även dessa barn som är lite lika mig  och har liknande tillgångar som jag. Det är vi, som kommer på de mest spännande upptäkter, det är vi som vågar prova, inte en,  utan  kanske tio gånger, om det funkar. Och tänka dig,  även om det inte funkade,  de nio första gångerna, så tror det eller ej,  den tionde gången, då  funkar det.

Ibland!

Det är då vi går framåt!

Nu Kommenterade min make detta inlägg genom orden:

Jag tror att man måste ha dessa tillgångar eller i alla fall leva bland dessa för att förstå att det är så att det funkar. Den sista meningen skall nog  skrivas kursiverad och stil  som är : I vissa fall…..

Lite sommar finns det kvar…..


,

Ett svar till “ADHD och mera skoltankar.”

  1. Jaaa!! Gå och ät bara, slappna av. Försök inte göra dig till talesman med fina ord.
    Du är bäst när du bara är du. Då når du fram. Bara det. Du kommer klara detta galant och representera dig själv (och oss utan att du behöver tänka mer på det) om du bara är där, slappnar av, lyssnar och säger vad du har lust att säga.
    Enjoy the lunch! Hoppas den smakar. Resten löser sig.
    Kram Vic

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.