Från Madness till (H)järnkoll


Madness, pill our house är det inte som  strålar ut och möter mina trumhinnor. Nej  här är det nått helt annat. Men ändå madness . Är  i dag utvilad, click det tar på krafterna när jag gör saker.

Det var därför jag  i vintras blev sjuk, illness jag hann inte vila upp mig mellan mina arbetspass. Ändå jobbade jag  fyra pass, ledig minst 3 till fyra pass.  Har jag två möten att passa samma dag, är det kaos i mig  spelar ingen roll om det ena är på morgonen och det andra  på eftermiddagen.  Det hjälper inte att det finns tid emellan att vila på. För tiden mellan mötena,  är bara en passa tiden väntan för mig. Passen mellan min ledighet  i vintras var en ledighets tid, av denna beskrivningen om jag nu kan förklara den:

                       Tid som om ni varit med om det att flyget går redan klockan 6 på morgonen.  För att komma i tid måste man ge sig iväg  redan klockan  tre på natten. Den där känslan som infinner sig,  då man går och lägger sig kanske vid åtta på kvällen, för att få några timmars sömn innan man ska ge sig av. Tänk er nu att sömnen inte infinner sig. Klockan 24 börjar tankarna springa fortare, ge känslan om att  nu måste jag somna.  Klockan  2 är tröttheten ett vakuum, och kaffet puttrar redan i  bryggaren. Man försöker att trösta sig med att ja ja,  i natt kommer jag att sova bättre. 

                   Här var bara problemet att jag  inte kunde vila mig i tanken, om att nästa natt skulle bli bättre sömn. För nästkommande natt blev jag väl medveten om, att den skulle bli likadan som natten innan.  Dessutom var dagen mellan nätterna en lång dag  med  trötthet, migrän-attacker och en massa ångest. Humörsvängningar som betalning av den dåliga nattsömnen.

                    Det här är en av nackdelarna med min ADHD, en av de sämsta otillgångarna i mig, i ADHD´n. Dessutom känns det som ingen  fattar hur jag menar, ingen fattar  utan rycker på axlarna och säger som att du inbillar dig bara visst sover du men bara lättare.
Men så är det inte, för mig när det är som är värst.  För jag får jag verklig damp! Kan inte ligga kvar i sängen, måste gå upp och göra saker. Helst av allt vill jag vid sådana tillfällen  städa, Dammsuga, tvätta och möblera om….

                   Hm, här blir  problem, eftersom resten av min familj inte lider av samma störningar som jag. Så det jag  gör dessa nätter som faktiskt kan vara i flera veckor till månader… är att jag sitter och målar, skriver eller ritar.  Tankar som flyttar in är inte snälla tankar om mig själv, sorgen som så ofta bor i mig, flyttar in på riktigt spelar ingen roll hur jag  kämpar eller jobbar med mig själv för att byta tankarna.

                   Tröttheten föder tankarna, tankarna föder tröttheten och kroppen spyr ut sin ångest. 

                   Störd! Jo, jag är riktigt störd av min sömnstörning som flyttar in,  då jag  inte hunnit vila mig riktigt mellan mina arbetspass. Samtidigt som jag ser att min kropp gör det ända riktiga. Även om jag borde fattat det innan, innan det blir så  djävligt som det blev i vintras.  Jag önskar på något sätt att jag kände av kroppens signaler innan, så att jag slapp hamna där jag var  och är i dag.

              Men eftersom dessa mönster på något sätt upprepar sig, så handlar det ju om att jag på något sätt inte ännu lärt mig det jag måste för att slippa dessa perioder.  Nu har min KBT terapeut gett mig kunskaper om vad det är som startar allt,först av allt så är jag trött, uttröttad och stressad, sen börjar med att jag känner ångest, den städer jag bort och försöker skydda mig med att bota ut alla bakterier som jag inbillar mig finns, OCD har jag lärt mig att det heter. Nu är kanske inte jag och min  KBT terapeut överens om hur  sakerna börjar  för jag har fått uppfattningarna om att vi tycker tvärt om.  Men det får jag skriva om  vid ett senare tillfälle, för just nu inser jag att det återigen har lyckats skriva för mycket.  Ni vet andra klarar sig med  10 ord jag behöver  en hel bok.

Till er som  orkade ända hit. Tack för att ni orkar, tack för att ni tog er tid…..

Kunskap är en källa som motar  ut fördomar.

Fördomar  föds av  rädslor.

Rädslor är till för att dölja okunskap.

Kunskap är något som (H)järnkoll och alla vi ambassadörer har möjlighet att sprida.

Kolla in länken Här: (H)järnkoll

Föreläsning 008

 

Technorati-taggar: ,,

2 svar till “Från Madness till (H)järnkoll”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.