Vintertid och sommartid nej tack.

den här iden om att flytta fram och tillbaka klockan är en dum idé tycker jag. Har just vant mig vid sommar tiden och då förändras det igen till vintertiden. I dag på morgonen vaknade jag vid halv fyra vid fyra var jag så pigg att jag nästan var tvungen att gå upp. Problemet är bara att vad gör man så tidigt på morgonen, sales vad gör man om man har lite morgondamp så tidigt?  Att dammsuga den tiden är inte bra tro mig. Jag har prövat, viagra övriga familjen gillar inte att vakna så tidigt av dammsugarens ljud.  En prommenad med hunden e inte heller idé för han  e trött vid den tiden.  Kaffe och dator jo, det funkar en stund.  För blir stunden för lång så vaknar jag upp senare på eftermiddagen av att jag varit helt inne i mitt skrivande eller läst något intressant.

Hunden och jag var ute  redan innan sju,  vanligtvis brukar det räcka med  8 snåret. Men så länge kunde inte jag vänta behöver röra på mig på morgonen, så hundens morgonpromenad är en bra rutin för mig.

Idag  skall jag ägna dagen åt att få tillbaka rutin strukturschema.  Har slarvat en del  ett tag, du kan man liksom ha tusen scheman, men använder man de itne så spelar det ju ingen roll. Har liksom tröttnat i att hamna i adhd saker hela tiden, så det får bli schema där adhd tid står på schema istället.  ADHD saker i mig är att skriva, rita,måla och annat sånt.  Finns det någon som gillar att få ordning på tvätt högar så önskar jag mig lite sånt gilla för nu finns inte soffan i källaren längre och mera tvätt får inte plats i soffan.  Eller kanske borde jag bjuda hit kvinnorna från adhd gruppen så hade vi haft kul samtidigt som vi kom på 1000 olika sätt att vika in eller få bort tvätten ur min soffa. Kanske är det  tvätten i soffan som jag borde ägna mig åt. I stället för att göra struktur schema. Ska kolla in Tankarilösvikt hon har ganska bra tips för just tvätt.   Fast det är klart då tar det en stund till innan jag kommer ner i källaren. 🙂

//malix


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Vintertid och sommartid nej tack.”

  1. Profilbild för Helena
    Helena

    Hej igen underbara manniska! Har ocksa haft funderingar om det har med tiden, nu nar vi bytt till vintertid. Tanker pa att tid egentligen inte existerar, mer an for oss manniskor… att det ar nagot vi skapat. Det blev sa patagligt for mig nar vi nu stallde om klockorna. VI bestammer over tiden, det ar varan kreation. Da blir kommentarer som ”jag har inte tid” liksom lite konstiga: det ar ju vi som har skapat begreppet, det borde inte ha en sadan makt over oss. Men istallet ska vi ata vid vissa tider, vi ska arbeta vissa tider och sova vissa tider. Vem bestammer? Undrar jag.

  2. Profilbild för Systern
    Systern

    Fast hunden vet ju inte om att vi har gått över till vintertid så han är nog glad att få komma ut samma tid som han är van vid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook