Smart Phone ala smidighets Tommy


Jag har ingen smart phone men min make har, prescription i den smart phone han har är det speciella smartfunktioner av smidighetsstrategier. Halleluja, Halleluja jag e Elvis Presley för en dag hör jag thåström sjunga, tillsammans med min tanke om Smartfunktions-phonen som min make har.

Just denna smart phonen är en helt vanlig Samsung pekskärm, tror egentligen det är en helt vanlig Dum-phone, den min make har är likadan som min, fast han då har smart-phones-strattegin inbygg någonstans. Det hela visade sig förra fredagen då jag pratade i min vanliga hemtelefon med min make, han i sin smartphone. Då han åkte hem från jobbet, trött hungrig och tror till och med han hade lite blodsockerfall och näringsbrists symtom. Oj oj oj vad synd det var om min stackars smart-phone-innehavare till make.

Han frågade sin underkuvade och förminskade fru, som är jag vad jag skulle ställa fram för mat den dagen.

Jag som är en trött utarbetad sliten uttråkad impulsiv egocentrisk fru gav honom det ljuva svaret att jag orkade inte mat idag, utan hade tänkt mig ris, fiskpinnar och remoulad sås.

  • Nej, hör jag i luren, fy vad äckligt jag gillar inte fiskpinnar, på en fredag tror jag fanns med i meningen.
  • Men det finns andra som gillar fiskpinnar och det är enkelt svarade jag min kära make.

Men make replikerade med: att han då skulle kunna laga egen mat för fiskpinnar är inte mat.

  • Jag svarade jo vill du inte ha fiskpinnar så visst gör det,
  • Men jag e ju hungrig svarade han, jag vill ha riktig mat då äter jag ute svarade han.

Nu var han nära min akilleshäl och mitt samvete om att vi redan dagen efter skulle unna oss och kosta på oss. Han visste liksom att kapuleringstiden var nära och fortsatte att det fanns ju kassler och sån där pasta med ostsås och ……

Jo vi ses sen, sa vi jag la på luren och började skära upp kassler började koka pasta vatten. Maken kom hem, mätt blev han. När han senare till och med dagen efter episoden sedan återberättade den lilla historian för våra vänner, då vi var på väg ner till GBG. Då han återgav berättelsen var den inte ”smartphone” korrigerad (så som mottagaren hör det) enligt maken. Smidighetstelefon skulle man också kunna kalla denna phone funktionen. Men självklart låter det mera hippt med smartphone.

Så här återberättas berättelsen av min kära make i bilen då vi åker ner.

Jo Igår ringde jag hem till min kära fru för att höra efter vilken middag hon skulle göra åt sin make. Då Säger hon fiskpinnar fortsätter han. Jag ler, och börjar sedan inse att vi inte pratar samma språk…. Eller har samma koder. I vårt gemensamma vokabulär. För fortsättningen är inte alls den samma som jag dagen innan hörde i min dumphone. Maken fortsatte, då blev jag grinig och berättade med hela handen för min kära fru att det var ingen mat för en karl. Laga riktig mat kärring! Pasta vill jag ha dessutom ska det vara kassler sås till. Tystnad och sen berättade han att det när han kom hem stod just kassler och pasta på bordet.

Jag fick harkla mig lite, svårt att hålla mig för skratt och berättade sedan för våra vänner som också känner min make, att riktigt så var det nog inte han sa. Det var då han berättade att han hade ju en smart phone och just denna phonen omvandlar hans direkta order till mera smidiga saker som ” då lagar jag mat själv” Hans jag vill ha riktig mat Käring Blir liksom i motagartelefonen. Då lagar jag mat själv med en liten ledsen ton. Tänker att jag skulle själv behöva just en sådan smart phone, för grodorna som hoppar ut ur min mun omvandlas inte till små vackra älvor, utan säger jag men fan tänk lite själv. Då hör mottagaren det jag säger och riktigt så ärlig som jag är ibland, behöver man faktiskt inte vara. Kanske kan jag i smyg byta ut min dumphone till min makes smartphone när han inte ser det. Tänk han kanske till och med då hittar till både dammsugare och tvättkorg!

Dammsug gubbe, blir kanske Om du hinner dammsuga i dag så ska jag göra en sådan där riktig god pasta med kassler och gorgonzola sås.

 

 

Dum phone Smart Phone Smidighet


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.