Nu har Just blivit SEDAN och då menar jag inte en bil…… utan senare

Tvättmaskinen i källaren dansar masurka, ed snart eller i kväll kommer jag svepa in mig i en nytvättad morgonrock som torkat ute. 

Det är verkligen vår, det är asså VÅR med stora bokstäver. Skämdes när jag kom hem från promenaden med vovven. För alldeles innan jag gick in, så stängde jag av musiken som jag hade i mina öron. Det var då jag hörde den vackra musiken av alla fåglar och vindens susande. Innan jag kom innanför tröskeln så tog jag ett beslut om att det får bli midsommar, innan jag åter låter min hörsel vila sig i Creed och Nickelback, när jag är ute. Det är runt midsommar de brukar tystna, naturens egna orkester. Sen där efter går det att trycka in hörselpropparna och lyssna på de dagliga sommarpratarna som bor i mitt intresse. Nu får nickelback och de andra underhålla mig i bilen och i dammsugar tider. Hmm nu sa jag det idag är det den beryktade Torsdags städningen som vi har här hemma.


Alla år jag jobbat inom ungdomsvården har gjort till och med mig institutions skadad. Men jag ser det positiv för just torsdagsstädningen är en rutin, rutin som är så himla viktigt när man har mina små egenskaper. Eftersom jag själv saknar strukturer och rutiner inom mig, så får jag ha just dessa i utomheten omkring mig för att få strukturer. Om än 45 minuter kommer min mobil ringa och berätta för mig att det är städning. Som gäller, jag kommer klicka ner den och återgå till det som just då håller på att göras. Men sedan när mina barn kommer hem, då inser jag att jag borde tagit dammsugaren innan skolan slutade för den kommer vara upptagen . Hmm borde kanske ägna mig åt nått som funkar istället stryka ut rutinen om att göra sen och faktiskt redan nu. Just nu asså släcka ner här se till att göra det som telefonen snart kommer att meddela mig om att jag ska göra så jag slipper sedan…..

Ja! Nu gör jag det, får skriva mitt inlägg senare för nu ska jag frångå rutinen om att ”Jag gör det sen” Äntligen har det nu blivit SEN till jag ska nu göra Sen!

Lev idag och just nu då kommer inte sen. Men för mig som alltid lever i Jag gör det sen har ju Just nu efter sista punkten. Ankommit till just sen för nu frångår jag rutinen att göra sen. Nu är sedan, eller nu kommer det bli sen hmm hur blev det, NU???


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Nu har Just blivit SEDAN och då menar jag inte en bil…… utan senare”

 1. Profilbild för Barnens Hjältar

  Ja nu kvittras det för fullt här utanför, åtminstone av de som inte blåser bort av stormen 😛
  Tack tack för din berättelse ang dottern, alltid kul att höra hur andra haft det.
  Nu sitter jag mest och väntar och känner efter tycker jag 🙂

 2. Profilbild för Flisan
  Flisan

  Hmmm…. jo, du har rätt. Det borde jag också göra. Plocka ur musiken ur örona men jag kan inte gå då…eller jogga utan musik.
  Men man kan ju stanna och lyssna emellanåt! 😉
  Jag gjorde ju det häromkvällen då jag såg en koltrast sitta högt i ett träd. Plockade ur hörlurarna ur öronen och ställde mig för att lyssna på hans vackra sång.

  Men snacka om sura karlar för det tog inte lång stund förrän han irriterad tog till schappen och svischande över huvudet på mig och så var det tyst därefter av fågelsång. 🙁
  Så det var tur jag hade musiken då. 😉

 3. Profilbild för malixse

  Japp så kanske det skall göras så blir det inte så mycket kvitter och så mycket rastlöshet jag har ju musiken för att takten stämmer med min rytm.
  Barnens HJältar : nu vet ju jag att du har annat för dig än att vänta 🙂 Grattis.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook