Bengtsfors blev det ett inlägg om idag….

Det blev en solig dag igen.  Jag och minsta sonen tog bilen till husvagnen efter jag jobbat. Här kan man inte göra annat än att koppla av, order det är det som går att göra. Baddräkten på men ännu dricker jag mitt morgonkaffe.

Ser grönheten på träden och njuter av allt vacker omkring mig. För det är just det som är här på vår fina camping.

Innan jag var här, visste jag inget om Bengtsfors, Mera än att det var människor för några år sedan som blev  utan arbete.  Idag vet jag mera om denna stad. Eller säger man By.

Nej, för mig som kommer från byn Färgelanda är Bengtsfors en stad.  Lägg där till att det är en helt underbar stad så fort man börjar närma sig. Redan innan du kommer in i själva staden blir du betagen av allt vackert  vårat land bjuder på i miniatyr.   Väl inne i staden så möts du av vatten.

Stan e full av vatten sjöng Broberg och tänk att jag skulle kunna tänka mig att just de raderna  skulle kunna passa här med.  Bengtsfors har verkligen lyckats fånga det pittoreska och vackra när de gjort sin planering. Sen kan det ju vara så, att då man för länge sedan bestämde sig för att bygga och göra en stad av dessa omgivningar, inte hade så svårt för att fånga just det vackra.

Det går liksom inte att misslyckas. Men med dessa ord säger jag inte att det är mindre vackert.  Gå gatan,  restaurangerna, lekplatsen vid sjön jo  det går inte att beskrivas utan måste upplevas!  Har ni vägarna uppåt och ser skyltar till just denna stad så missar ni något om ni inte tar vägarna för bi.

Tänk i 10 11 år har jag bott här uppe i Dalsland. Ändå har jag inte upptäckt vackerheten som finns från just nu.  Det är tur att jag fick möjligheten till just detta  i mig börjar det växa upplevelser och känslor för vår omgivning  tänk kanske är det så att jag börjar bli en dalslänning.
Nej det är att ta i, men, jag är mera dalslänning i dag än jag var för några månader sen. För jag börjar uppskatta sjöarna,  de små pittoreska byar som ligger kring Dalslandskanal och alla små samhällen som bor bland alla träd och skogar i detta landskap.  Men Göteborgare jo rå, det är jag ändå. Längst där inne klappar ändå Hjärtat för ett  vackert Göteborg.  Men det gör inte Bengtsfors mindre vacker Utan kanske är det tvärt om.

Lev idag  just nu ska jag ner till sjön och bada.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook