Gud, skall hanteras varsamt till barn…..

Jag ska läsa bibeln för barna på tre nya språk. Jorå så sjunger han, sickness herr thåström asså. Jag bugar och bockar för tillsammans med textens ord och FB, buy så ramlade det fram ett minne som jag i dag kan skratta åt. Då det begav sig gjorde det ont och jag trodde min son skulle få men för livet. Kanske är det just det jag skapat i honom, cialis för den tro som jag själv alltid saknat  saknar även min son. Även om jag  faktiskt gjorde saker för att han skulle få chansen att i alla fall välja själv.

Då det begav sig var min son två och ett halv år. Jag hade köpt en bibel som var till för att läsas till barn, det var  massvis med vackra bilder i.  Vi öppnade den och läste, läste gud skapade  jorden, han skapade människor och  en massa spännande äventyr blev till.  Just nu skriker herr thåström Jesus gick på vattnet och att alla vill till himlen. Jo de är så…..

Åter till sonen och bibelstudien, som jag ville att min son skulle få, i boken blev gud arg och gjorde om nått hav till blod. Själv var jag helt uppslukad av denna berättelse, människor som blev 800 år, någon som tog död på sin bror tror jag…. Som tur va så tittade jag på min son efter ett tag, hans livliga ögon hade vid ett av tillfällena då vi läste, förvandlats till fasa, skräck jag tror det var  att gud hade blivit arg, och  vattnet var blod. Felix började gråta och frågade mig om gud fanns. Jag gav honom ett ärligt svar om att det finns människor som tror att det har hänt och att gud finns.

– Mamma tror du att gud finns? frågade min son.

– Nej, jag tror inte på det men jag tror att jag skulle vilja tro.

Min son bestämde sig där att gud var en stygging, att sova gick inte för honom.  Dagen efter kände jag att jag måste göra nått, ville ju inte att min sons skulle få för sig att gud var en dumming och inte heller ville jag att han skulle vara rädd för gud.  Jag ringde till kyrkan och pratade med en präst, prästen berättade att man då man läste för barn brukade välja speciella avsnitt av bibeln inte allt.  Prästen skickade hem en bok med vackra dikter som han tyckte min lilla pojk kunde lyssna till istället.

Men min son är fostrad av en kvinna, som spelar thåström. I texterna som thåström har så ser jag att herr thåström antagligen , har ett litet kantigt förhållande till gud och himmelen, han liksom jag.  Så i stället för att lägga de kyrkliga dikterna till sitt minne, så hör jag ibland min son nynna på samma ramsor som jag själv nynnar på ibland.  Jag ska läsa bibeln för barna, alla vill till himlen mm.

 

Kärlek är för dom fick just en ny innebörd för mig  just nu  i tillfället. Kanske är det så att kärlek är för dom dom som har tro.  Vi andra får stirra framför oss och ha olika mantran se att kärlek är för dom dom som har tur.  Vi förfallna satar utan tro får liksom se till att stjäla lite kärlek här och där för inget är  gratis för oss. Vårt vatten är vatten,det förvandlas inte till vin,  en fisk, är en fisk inte flera tusen.

Jo,  faktiskt så önskar jag att jag hade en tro men jag är nog förtappad för alltid. Dessutom fick jag aldrig plats i kyrkliga sammanhang för jag var så frågvis att söndagsskole prästen inte orka svara till sist……..

 

Alla vill till himlen… jo så är re men få kommer dit  kanske ……….. vilken buss eller spårvagn är det som har hållplatsen himmelen.

Lev idag just nu…… kanske  så ramlar det fram nån tro till sist.

Hur är det man säger när fan blir gammal´…….. eller hur är uttrycket?????

Radio thåström här…!!!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook