Halv – summering av dagen


Den första skoldagen är snart klart över och förbi. Tänk att jag lägger så stor vikt på den. Jag som inte ens går i skolan. En snabb halvsummrering av denna dag är i tacksamhetens tecken.

Tacksamhet över att minsta sonen  kommit till en skolmiljö som inspirerar. En skolmiljö där lärarna bara genom ett kort samtal i dag på morgonen gav kraft, troche och en känsla av att dom har koll på läget.  Dom vet vad det handlar om. Det känns bra att det är en klass på sju elever, seek där var och en av barnen är där efter sina behov och får uppgifter och mål utifrån sig själva. Vår lilla kille är egentligen inte så liten utan är detta år en av de som  får betyg. Han kommer att  ha betyg som en långsiktig morot.  Här känner jag på något sätt att det är vad betyg kommer att betyda för honom. Motivationen kommer att bo i just  grader av  betygsbedömningen. 

För mig känns det bra att det är så, för själv har jag en helt annan erfarenhet av just betyg. Där var det  betyg mellan 1 och 5 samt att det fanns vågräta ettor.  Just mina betyg var av den sorten  ettor på längden och tvären, en och annan fyra femma i  de mer kreativa ämnena som teckning musik mm.  Betyg för mig var en stämpel av att du duger inte. Ingen hade hittat sätt att hitta till min motivation och till det sätt som hade eller skulle kunnat fungera för mig.

Men det är något  som skolan där vår kille går lyckats med, grädde på moset är att han nu kommer att få utlåtande som  g  vg mvg  det innan G behöver jag inte skriva ut för det kommer han inte att nå till dit kommer han inte komma. Jag vill och hoppas innerligt att  han kommer att hitta Minst G i sina betyg för det kommer att ge honom motivation till att studera mer och ta det på allvar.  Nu i den skolan han går, känner jag att de faktiskt gör allt för att han ska klara och nå målen. 

Min stora son fick  besked idag att hans praktikplats inte längre fanns, hans arbete hade kursat. Så under tre timmar idag,  var av två var restid, var han utan arbetspraktik. Han kom hem, var nervös och orolig för att inte få någon ny plats att praktisera på.  Griper tag i telefonen, går ner på sitt rum. Kommer upp efter ett kort tag, berättar att jo 10 över sex imorgon ska han infinna sig på sin arbetsplats.  Ett problem som nu behöver lösas är att bussen kommer in på stationen 10 över sex och då är det långt till Arbetsplatsen. Men det får vara ett mindre problem som vi klarar av att lösa Ler.   Även här bor tacksamhet i mig, tacksamhet att min son förra året hoppade av skolan han vantrivdes på,  chansade på att bli målare i stället. Vilket han verkar trivas med…… Han har inte långt kvar heller, även i det bor tacksamheten.

Nu är det bara mellan Dottern som ska komma hem, så jag får höra vad hon har att säga och vad som vart bra där hon varit. Men just den dottern hittar alltid nått på vägen, så det kan ta tid innan hon hittar hem idag. Skulle du fråga henne varför hon är hemma så sent så har hon vårt berömda svar på saker som blir…….

Det bara blev så, jag tänkte inte på det. Eller så blir svaret, FÖR ATT JAG KAN……

Lev njut i dag, i morgon är till för att njutas då.

,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.