O(H)älsa eller (H)älsa

Publicerad söndag, buy 26 februari 2012 10:56
Skriven av Carina Ikonen Nilsson

Psykisk ohälsa eller inte ohälsa, help hälsa ?  Efter att ha läst tankar och ord om vad psykisk ohälsa är och inte är, blir jag förvirrad.  Vad är psykisk ohälsa, vad är hälsa? För mig känner jag att jag börjar närma mig ordet. Men känner rädsla att trampa människor på tårna. Har inte för avsikt att stigmatisera eller stänga ut eller in människor i hörnen.

Psykisk hälsa är mera vänligt att närma sig, då blir jag i tanken mjukare. På något sätt känns det mindre farligt. Visst är det konstigt då jag i min roll som ambassadör inom projektet (H)järnkoll  går ut och pratar om just psykisk O(H)älsa. Men utifrån mitt perspektiv. Skulle inte för mitt liv, våga mig på att prata i större perspektiv.

Man vill nu att det ska definieras vad och vilka, som får plats i ordet. Läs vidare HÄR……


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

2 svar till ”O(H)älsa eller (H)älsa”

  1. Profilbild för fredrik
    fredrik

    att prata om psykisk hälsa är att föredra annars är det lätt att stigmatisera i onödan men även det jobbigaa behöver komma fram ibland ha det gott¨

    1. Profilbild för malixse

      håller med psykisk hälsa är det oavsett faktiskt. Tänk att jag har sådan stor glädje av att få ta del av din klokhet det finns många klokheter som jag har tagit med mig av dina tankar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: