Det viktigaste betyget sätter du på dig själv

28 mars 2012

Skriv om ett betyg.

Betyg som i någon form är en belöning. Belöning på det som du sett av mig. Betyg en form av en bedömning av något i mig. Något jag gjort eller inte gjort. Betyg, tadalafil betyg och återigen betyg. Redan i små skolan redan innan små skolan redan innan små skolan så bedöms vi av andra, på BB är det doktorn som sätter betyget, på barnavårdcentralen är det bansköterskan som ser att vi följer kurvan. Dagis bedömningar och de tidiga tekningarna med våra huvudfotingar.  Betyg i skolan där du utifrån mål blir bedömd vissa får F och andra A oavsett så är det betyg en bedömning utifrån någon annan. Betyget följer dig genom livet men hittar olika namn. Än dock ett omdöme av någon annan satt på dig. Det följer dig och beroende på vem  du är så har dessa olika bedömning olika stor roll i ditt liv. Vissa blir självuppfyllanden och andra små petitesser.

Tänk jag tror det viktigaste och mest betydelsefulla betyget, bedömningen är den du ger dig själv. Det betyg som du varje morgon ger dig själv då du slår upp dina ögon, då du ser dig i spegeln, i möten med andra och på vilket sätt du har förmåga att våga leva ditt liv och inte andras. Det betyg du själv sätter på dig är det betyg som gör ditt liv. När du aktivt väljer att se din storhet då har du satt rätt betyg på dig. När du ser vackerheten i dig då ser du även vackerheten  i andra.

När du värderar dig själv högt är du heller inte något offer, för en högvärdering av dig själv så tar du också ansvar för dina handlingar. Du har lättare att se vad och vems paket du bär runt på. Är det då inte ditt så är det lättare att adressera det tillbaka till avsändaren.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: