Jobb sökar jag

 Idag var min första lediga dag, hospital ändå var jag uppe nästan innan tuppen. Likt igår så gav jag mig ut på jobbsökar intervju. Jag har liksom fått klart för mig att jag saknar att arbeta med ungdomar.

Idag ställdes frågan om vad som gör att jag söker mig tillbaka? Vad är det som göra att jag igen vill arbeta med detta? Under vägen hem funderade jag på frågan.

Vad är det som gör? Vad är det som gör?

En av anledningarna är att det bor som kraft och energi i att få vara med i att se små barn växa och bli så trygga som de kan. Att möta och se ungar få tron tillbaka på både sig själva och sin omgivning. Att se ungdomar hitta tillbaka till sig själva och hitta framtidstro på att livet är nog inte så illa ändå.

Det bor så mycket energi i arbetet, när man jobbar i sådana situationer.  

En annan anledning till att jag vill hitta tillbaka till min nygamla arbetsuppgift är att jag saknar det kollegiala.  Saknar arbetskamrater att samtala med. Saknar att efter ett pass ha en kollega att bolla tankar med, saknar samarbetet som är när det är flera som jobbar ett pass.  Tänker också att två tre hjärnor tänker större än en.

Men mest av allt är det just barnen att möta unga människor där de befinner sig vara en av de vuxna som står kvar även när det blåser, kanske till och med så att det blåser vild storm. Dessutom är jag ju bra i min yrkes roll. Jag känner att när jag jobbar så är jag den som jag är, och gör sånt som jag är bra på.  Tänk det är stort när man så ett frö.  Små frön som till sist blommar och gör att den unge kan se sig i spegeln och se det vackra som bor långt där inne.

Få vara med och uppleva kraften som bor i förändringsarbetet.  Nu när jag kontroll läst så ser jag att oj oj oj vad jag vill hitta något nytt då inom behandling eller liknade.

Har några flera intervjuer på G. Men det är efter påsk.

Men eftersom jag har ett redan Fast arbete idag så behöver jag ju inte skynda mig, och jag kan mera välja. För idag är det så att jag väljer, jag blir inte vald.  Det är skillnad det och det känns gott att jag väljer. 

Vill önska alla en glad och trevlig Påsk! 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d