Att landa i sommaren

Idag gjorde stora sonen maten, treat han ska flytta hemifrån nästa vecka. Han har fått jobb i gbg, recipe nu är det bara hemifrånflytt en månad. Men min skapare vad han är uppspelt, om inte nog med det han vill bli vuxen känns  det som vuxen på riktigt.  Enligt vissa är han nog det för han är 21 år gammal. Enligt mig är han på väg till att bli vuxen. Kanske kommer han som jag leka vuxen.  En dag blev det liksom mera att nej men jag har ju slutat leka vuxen. Kanske är jag nu då vuxen. Vuxenhet för mig är inte att man slutar göra småhyss, är man vuxen slutar man inte upp med att ha roligt. Nej men man tar ansvar över sig själv, sina handlingar och sitt liv.  Man slutar även upp med att lägga all skuld hos andra.  Utan då som ansvarstagande vuxen så ser man sin del i det som händer, man ser från ett annars perspektiv hur eller vad skulle jag kunna göra något åt.  OM jag inte kan, så frågar jag mig vad kan jag göra i stället.  Som vuxen ser jag till att göra bra  saker för mig själv, men med förbehållet att ingen annan bredvid mig blir lidande.

Men oj vad många ord det blev, jag som hade tänkt skriva om hur vår svenska sommar har landat inom mig.  För från början hade tänkt att nämna maten sonen lagade och att jag själv passade på att ta ut hunden under den tiden.  Den promenaden blev lite som en magisk stund i mig.  Ska villigt erkänna att jag inte riktigt vågat tro på den där med sommaren i mig riktigt ännu. Nu skulle min gamla chef se mig, hon som berättade för mig att jag var ett konstigt fenomen som hade sommaren i mig från början av februari och till slutet av november.  Men se du chefen denna vinter har varit lång och våren som jag trodde på, har varit lång och segdragen till och med så att strumporna dom åkte inte av fråns alldeles nyss faktiskt.

I alla fall åter till landningen i sommaren,  idag mitt i mellan två sommar regn landade sommaren i mig.  Jag måste erkänna att stunden var helig och kommer vara en stund som jag kommer minnas senare i, när det är kallt och kyligt. Dofterna som nuddade mina sinnen tillsammans med mina steg var renade och så påfallande somriga. Det luktade så där friskt, varmt som det gör efter ett sommar regn. Det doftade sommar.  Tillsammans med alla dofter och allt det gröna, samt den stilla vind som kom emot mig, blev jag helt uppe i stunden just nu.  Tänkte men oj, sommaren har kommit. Lite som när jag var barn och kom till havet den där förstaste gången, med farmor och farfar då vi satt där på klipporna och åt äggsmörgåsar med kaviar på. En sådan där riktig sommar känsla, som nu kommer bli ett fint minnen att ta fram när jag återigen kommer frysa. Den underbara speciella gröna färgen på våra vackra björkar som vi har i vårt land har landat i mig.

Lev idag just nu. Jag ska nu traska till jobbet om en stund 🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: