Jag väljer vilka tankar jag ska tänka,


Jag  väljer vilka sammanhang jag ska vara i. När jag väljer är det inte min förlust, mind utan en vinst bara i att välja. Dvs om jag väljer det jag  mår bra av.

Jag väljer hur jag tänker, viagra ibland får jag nypa mig i armen för att komma på att jag faktiskt har ett val i hur jag ska tänka.  Ibland bor det en liten, liten gnagare där inne i mina tankar som säger till mig. Men, det är ju inte sant det du tänker utan det är ju så där dumt som du tänkte just innan.

Jo det må vara så fördj….. som jag tänkte just innan. De må vara utnyttjande, det må vara snålskjutsar och bakom ryggen saker. Jo visst finns det sånt det är jag helt medveten om. Visst kan det även bli så alltid, men mår jag bra av just dom där baktalar, sidanåtsatt tankarna. Nej det gör jag inte!

Är det nu så att jag är åtsidanåtsatt, eller utnyttjandes situationer, eller vad det än må vara så låt vara med det. Det hjälper mig inte att älta och blir arg, eller vad jag än bli. Nej, sånt hjälper inte.  Men visst tanken kanske tänks, och känslan kanske kommer in i kroppen.  Men efter just det där första så handlar det om vad jag gör med det, precis efter det har hänt.  Jag behöver inte ställa till väsen, Jag behöver låta känslor flytta in som förgör mig eller tar död på alla fina mjuka tankar.

Jag kan faktiskt välja helt andra vägar och andra tankar.  Jag säger inte med mina ord att jag stannar kvar eller låter mig utnyttjas. Jag säger inte heller att det är synd om. Nej inte då! Jag har ett ansvar, jag har ett ansvar att ta mig bort och ut från den situationen som blir. Jag har ett ansvar om mig. Jag har ett ansvar om mig och mitt mående. Det är faktiskt mitt ansvar. Inte min grannes inte ens min makes ansvar. Utan det är helt och hållet mitt ansvar.  Så är det för oss alla.

Om jag upplever att människor omkring mig inte uppskattar eller är ärliga eller vad det än må vara. Så kan jag faktiskt välja. Jag kan välja att säga till eller inte, jag kan välja vara kvar i sammanhanget eller inte. jag kan välja att bli arg,ledsen eller sårad. Men det är saker som jag väljer även om jag kanske inte ibland är medveten om det. Det är alltid ett val alltid hela vägen men vi ser det inte alltid.

Jag vet inte men kanske är jag feg men oftast väljer jag att dra mig ur. Fast jag ser det inte som feghet, utan mera som att jag blev inte emottagen för den jag var. Jag ska inte behöva göra om mig, jag ska inte behöva kräva respekt, uppmuntran acceptans. Nej jag ser till att dra mig ur, inte vara där i de sammanhangen och ser mig om efter andra marker att prova.

Ledsen jovisst en och annan känsla hittar även till mig. Men när känslan är där så slår jag in den i paket.  Jag väljer sedan att se ledsenheten för vad den är.  Är det min förslut att de marker jag vandrade på inte uppskattade, accepterade eller vad som det handlade om.

Nej, istället ser jag det som att de saknade förmågan att uppskatta acceptera, mm, vilket gjorde att de förlorade mig.  Jag förlorade inget, jag är kvar, jag har min nyfikenhet, min respekt, allt har jag kvar men antagligen var jag för bra för att passa in i snävhetens områden. Det är mera deras förlust än min.  Det finns andra områden andra människor med inte så mycket snävheter och så små normer som jag kan passa bättre in i.  Jag har allt att vinna på att välja nya marker nya områden nya människor. När ytan som jag går på blir för liten.

Jag väljer att inte ta till mig att inte vara den som inte passade in. Jag väljer att vara lycklig på mina villkor.  Jag väljer att vara mig.

Det kan vi alla göra, vi har ett val även om vissa val är svåra att göra så går dom att välja, är det ett stort val så välj lite till en början med. Har du väl börjat välja så blir det enkelt att göra nästan alla val.

Ännu en länk som är en måbra länk

en bra länk att må bra till eller att tänka runt sina val

 


4 svar till “Jag väljer vilka tankar jag ska tänka,”

  1. Tack dessa ord behövde jag läsa idag Har kännt mig lite downad idag Jag känner igen mig i dina ord även om jag inte tänkt så utan var i det svarta hålet lite mer Men nu känner jag mig på rätt väg igen och vet att jag är bra som jag är och jag skiter i vad andra tänker så länge jag tror på mig själv TACK <3

  2. Visst är det ”empowering” när man inser att man kan välja precis hur man tänker, känner och vilket liv man kan skapa. Det är ju inte alltid det går att vara så klar inombords men jag gör så gott jag kan. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: