Hotell Halland och Kungsbacka

Idag vaknade jag upp på Hotellet i Kungsbacka, case inte så att jag inte hade ett finger med i just händelsen Hotell och KBA. Men det skedde snabbt igår. När jag kom hem från jobbet igår så satte jag mig i en av stolarna på vår altan, online vänta in tid var det frågan om för makens broder har fyllt 50 och igår var det den stora firare dagen. Vi bor 12 mil ifrån denna 50 åring som skulle firas. Jag skulle köra hem var tanken. Men när jag väl satt där i solstolen så började jag fundera på om hur eller vad eller men fy vad jobbigt att köra så långt.

Snabbt och ganska så enkelt blev det just väldigt jobbigt att köra så långt, diagnosis och inte helt utan att jag använde mig av den impulsivitet som bor i mig så hade jag bokat hotell.  Festen var i Kållered,  men det fanns inte ett hotell under två tusen i GBG när jag kollade hotell.com. Hotellet i Kungsbacka kostade 1050 och tågen gick en gång i halvtimman. Det var annat på min tid när jag bodde i denna stad. Då var det bussen som gällde och hade man riktigt otur så gick den en gång i timman, och tog en och en halv timma till gbg.  11 minuter skulle det ta oss att komma till Kållered.  Fast vi hade tur och fick åka dit i bil. Festen var trevlig och god mat serverades framåt 1 i natt anlände vi sedan till KBA station efter att ha tagit tåget från Kållered.

Hotellet är rätt okej faktiskt, duschen är helt underbart skön, ett minus var på frukosten. Fanns inte så mycket att välja på utan var olika sorter salami, en ost och bröden smakade som sådana där billighetsfrallor. Eller som mackor från Sj tågvagn, som fanns när jag var liten.  Som skosulor ungefär.  Att hitta en ren kaffekopp till morgonkaffet, var en konst, jag fick prova tre gånger innan jag hitta rätt. Just det där med rent porslin är ju inte så svårt att fixa till. Det tycker jag till och med var riktigt uruselt. Nu ska vi bara packa in sakerna i bilen igen, ta oss en titt på den vackra staden som antagligen har förändrats ganska mycket sedan jag var här sist. Funderar på om min radioaffär är kvar som här i stan hette affären bild och ljud, mot dom andra som då hette ljud och bild.

Skulle jag kunna tänka mig bo i staden igen? Jo, kanske fast människorna här i staden är antagligen de samma, om än som jag, ganska mycket äldre. Liksom jag är. Kungsbacka är en form av hatkärlek i mig. Mina rötter fick fäste i staden, under mina ungdomsår.  Fast ganska så snabbt tog jag mitt pick och pack,  flytta från staden. Men jag, jag växte upp i en småstad, jag växte upp blev kär i en småstad som herr Gessle sjunger så fin. Mina vänner e från en småstad, fast nu har ju inte jag så många vänner kvar faktiskt…  Jag hade det ganska så sparsmakat med vänner, även då  jag bodde här. Inte ens så att man  på riktigt kan kalla dom vänner. Kanske handlar det mera om mig än om dom. Ta bort kanske för jag har inte så stort behov av just vänner.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: