Trädgårdsgörat och växthuset

så då har jag varit ledig i några timmar tiden har förflutit i att tvätta, cialis städa och ligga i solen hann till och med vattna blommor vilket är ovanlig vanligt att jag på något sätt glömmer av. Till och med i växthuset har jag vattnat.  Jo det rimmar dåligt med växthus när man inte gillar trädgårdsarbete. Men det visste jag inte när vi skaffade växthuset för många år sedan. Tror egentligen inte vi varit något vidare på att sköta det där huset mera än första året.  Då är det ju den där första gången känslan när man använder det.  Det är en sådan där känsla som jag gillar. Första gången känslor är spänning roligt och då får min nyfikenhet sin beskärda del och den får fritt spelrum. Då är den till och med bra.

Förra året vi planterade i växthuset glömde vi av att vattna redan i början av säsongen vilket ledde till att växthuset bara stod där tomt och fullt med ogräs och vår stackars Vinranka. I år såg jag till och med att vi inte ens plockat av de druvor den gav. I år har vi chili, seek tomater, zucchini och melon i vårt växt hus gurkplantorna frös ihjäl med en gång vi satt ut dom. Jo självklart så kan jag inte vänta in när det är rätt tid där av ihjäl frysningen av de små plantorna. Jag tänker att är är det funktionshinder så det skriker till och med blinkar om det.

Jag går hårt ut, satsar allt, tröttnar och struntar i.  I våras satte jag plantor som stod i våra fönster. Vissa dog redan inne efter som jag inte vattnar när jag behöver, utan när jag kommer ihåg det. Jo, jag vet att man kan schema lägga det, men även om det står på ett schema.  Gör jag det sedan och när sedan är, så har jag glömt att jag skulle göra sedan.

När jag satsat allt, så är det jätte spännande i början, nästan så att jag sitter och kollar hur fröna öppnar sig. Men emellan jord, frö till planta så har jag gjort några sedan. vilket sedan leder till att jag får börja slänga vissna små groddplantor. Vissa överlever trotts min oförmåga, att vattna när man ska. Det är de plantor, som får flytta ut alldeles för tidigt i växthuset. I år har vi pratat om att ha schema på att vattna växthuset i alla fall,  men ännu är det bara en plan som är i tankarna.

Nu så här några dagar innan midsommar så ser jag att jag kommit långt.  Är det så att jag äntligen har fattat eller är det bara tur att det bor vissa plantor i vårt växthus? Här tror jag det mera är makens förtjänst att han faktiskt gör det som jag  tänker att jag går sedan.  Ändå sitter jag här och känner mig stolt över att jag tog mig ut i trädgården. Jag virade ut den smutsiga slangen tog den till plantorna och sedan när jag var klar med vattnandet.   Tog mig tid och virade upp slangen på den där rullen eller vad det heter.

Det skulle faktiskt vara kul att få lite chilifrukter till hösten vi som är storförbrukare av just chili. Oj vilken gladhetskänsla som tittade fram tänk om jag till och med får tomater och allt det där andra vi planterat.

Nej nu ska jag sluta fantisera mera, lev idag just nu….


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Trädgårdsgörat och växthuset”

 1. Profilbild för Lena Kleist

  Trädgårdsmästardotter som jag är, skulle jag vara lycklig om jag hade ett växthus! Men min lilla tomt räcker inte till, dessutom är den kuperad. Jag har rabatter på fram- och baksida med perenner, de sköter sig nästan själva. Men så klart vatten måste de ha. Naturen har skött mycket av vattnandet i år.
  Eftersom jag är handikappad så ligger det mesta jobbet på mina assistenter, men lite kan jag göra och det är ett nöje (som jag sen får betala för med värk). Roligast är själva planerandet.

  Jag har följt dig länge nu, i smyg, nu kände jag för att höra av mig. Du gör det bra, det du gör!!!

  Kram

  1. Profilbild för malixse

   Oj, vilken känsla det blev i magen. Vad glad jag blir. Att någon tar sig tid att läsa och att sedan skriva några rader. Kommentarer är det ju mera sparsmakat med. Det ger en kick. Det där med värken den kommer ju tyvärr som ett kvitt som en betalning. Då kan jag ju tänka att du får betala med flera kvitton än jag själv som inte är sjuk i lederna innan mera än då när jag är där ute och grejar. Jag önskar att jag kunde hitta till någon form av terapi i själva görandet men det har aldrig skett. Jag gör mera för jag måste. oFast måsten finns ju inte, men måstet ligger i att det blir så fint när man gör. Ha en fin dag och Assistenterna kan gott göra dom får ju betalt med i pengar, det andra kvittot kan dom ju se som en bonus i att få lite träning 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: