Missbruk är ett missbruk, oavsett vad det är man missbrukar

Jo, pharmacy för att bloggandet ska vara fullkomligt så borde jag sitta ute på altanen men se det gör jag inte. Orken från igår tog slut och bordet där ute är fullt av vatten. Jag orkar inte, check ids inte att gå in och hämta en trasa, för att kunna ställa datorn där. Dessutom så har jag börjat fuska igen. Fuska på riktigt, Jo då, så dumt är det igen. Är man rökare så är man alltid rökare.  Under en kanske två veckas tid så har giftpinnen suttit i munnen på mig, fram till igår. Cigaretterna tog slut vid 11 igår, och jag bestämde mig för att det passar sig inte att röka. Så himla dumt ju!

Här fastar jag två gånger i veckan, för att jag ska må bra, för att jag ska bli piggare och må bättre än så bra som jag gör idag.  Så är jag så inkompetent dum, att jag helt frivilligt går till affären och betalar femtio kronor för att sakta men säkert ta död på den friskhet, som blir till av mina fastedagar. Hur dum är jag? Hur dum får man vara på en skala asså?

Nej så igår bestämde jag mig igen för att inte köpa flera.  Nikotinisten i mig är en slug rackare. Som den missbrukare jag är av nikotin, så lyckas den rackarn alltid lura mig.

– men jag kan ju röka när jag är i husvagnen, började nikotinherren berätta för mig i våras. Jag svalde lögnen med hull och hår, genast gick jag och köpte cigaretter. Satt där utanför förtältet och bolma.  När jag skriver bolma så menar jag bolma. Hur enkelt som helst, rökte jag upp ett paket på mindre än ett dygn.  Den huvudvärk som kom som paketet på posten dagen efter rökandet, den skyllde jag på det stackars glas vinet som jag drack. Just alkohol är inte min grej. Men nikotinisten han, han kommer alltid bo i mig och om jag inte passar mig så flyttar han in i förmaket ibland.

I alla fall bruket av nikotin flyttade in till mig och var helt godkänt i mig, om jag var i husvagnen. Det var hur enkelt som helst och så okej, fick jag för mig. Då rökte jag ju inte på riktigt, om jag bara gjorde det där.

Från husvagn till nästa steg.

-Men om jag bara röker, när jag är hemma och inte på jobbet. Då röker jag ju inte på riktigt.  Dessutom får vi inte röka på jobbet, bara på vår lunch rast och då inte i arbetskläder.  Just den där tanken om att om jag bara röker hemma, hela kittet svalde jag.  Insåg att då är  jag ju minsann inte någon rökare, då gör jag ju det bara för att jag  vill. Jo så dum är jag, hela jag.

Nu slutade ju inte rökarresan med att bara röka hemma. Utan här gjorde jag ju om det i huvudet en gång till.  Men om jag nu klarar av att hålla mig till att röka bara hemma och i husvagnen, då är jag ju inte beroende av cigaretter. Hoppla nu är jag ute på den helt farliga isen, på riktigt. Nu lyckas jag lura mig själv att jag minsann inte är, någon missbrukare av nikotin.  För nästan innan jag lurat mig själv så här långt, så var det helt okey att ta med ciggen till jobbet med. Utan att blinka så hann jag med att röka fyra cigg, innan jag började jobba.  Jag har två minuters väg till mitt jobb, men som alltid är jag på jobbet en halvtimma innan jag börjar. Så nu hann jag ju springa ner för trapporna de tre trapporna, ställa mig mellan husen och bolma innan jag började.

I går när jag redan kl 5 på morgonen stod ute och rökte innan jag börjat jobbet, så var det som om hon den kloka Carina tittade fram igen. För då insåg jag vad jag höll på med. Det är inte friskt att stå ute klockan fem på morgonen,  och kolla om någon ser mig, stå där och smygröka och vara rädd för att någon brukare skulle dyka upp och säga: nej men titta här, här står du och röker.

Just då insåg jag att jag återigen hade lyckats att hamna i mitt missbruk. Så simpelt va det.  SÅ SPIMELT Är DET!!!!Jag är en missbrukare av nikotin. Det bara är så, just nikotin är min last och mitt missbruk.  Jag gillar inte att vara slav under något, så igår då vägrade jag köpa nya cigg.

Men redan idag har jag fått göra flera tankevurpor, till och med prata högt för mig själv om att tänk på igår.  När jag började detta inlägg på fjärde raden så poppade en sådan där stygg tanke upp. Men åk och köp ciggen, sätt dig på altanen och blogga på riktigt.  När jag var ute med hunden förut, så var jag 50 meter från affären och hade väskan med mig, vilket jag inte brukar ha.  Då stannade jag nere vid övergångsstället, funderade på om jag ändå inte skulle skulle gå till ica och köpa cigg, Jag kunde ju börja sluta röka, som i morgon.  Nu när jag sitter här och skriver dessa sista orden, så tänker jag men det är ju snart midsommar och solen skiner och jag är ju ledig, Jag är ju nästan i husvagnen och jag kan ju bara prova lite. Kanske är det bättre att sluta röka, när jag mår bra.

Hallåååååå halllllllåååååå!!!!! Jag mår inte dåligt, och jag är inte i husvagnen och det blir midsommar oavsett om jag röker eller inte röker.  Nej, jag ger upp, det är bara att inse att en gång rökare alltid rökare. Men det säger ju inte att jag måste röka, Eller gör det det kanske ????? Just nu har jag inget svar på det.

Alla orden här säger mig att har jag svårt att sluta bruka cigaretter, Hur svårt är det inte då för någon att sluta bruka kemiska preparat.

Här dyker bilden upp av den älskade ungen, som i våras tog sitt liv, i en cell på Kumla. Han som ofta är med mig i tankarna, han som alltid alltid har varit en i familjen.  Vilket djä…. helv…. han måste haft. Han som alltid alltid kommer att bo bland mina minnen.  Ja du Robin, ser du mig nu så vet jag vilket flin som bor på dina läppar,  jag vet hur du skulle prata.  Men kapitulerar det har jag  inte gjort ännu i alla fall.

001 (2) ändrad


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Missbruk är ett missbruk, oavsett vad det är man missbrukar”

 1. Profilbild för Lena Kleist

  Ja du, det där med nikotin är inte lätt. Och NÄSTAN godkänt, men bara nästan. Jag har rökt sen jag var 14 år och är nu 66 och till den 28/7 måste jag sluta. Ska operera ryggen och är jag inte rökfri vägrar de operationen.
  Slutade i vintras och höll uppe i hela 7 veckor, men så hände något och jag bad en assistent om en cigg. Då var det kört, men jag rökte bara hälften av det jag gjort (ett pkt i stället för två /dygn).
  Nu är jag uppe i två igen. Det är så svårt att låta bli när rygg och ben värker, jag kan inte sova och det är skönt på altanen. T o m när det är 10 C inbillar jag mig att det är skönt, som i natt.
  Hur fasen ska jag göra??? Då jag gjorde ”uppehållet” tvärslutade jag och det gick bra, bättre än då jag fick piller av dr.
  Har du något vettigt tips? Jag har egentligen inte råd att röka heller…

 2. Profilbild för malixse

  nej du, precis nu kapitulerade jag igen 21 20 för när vi var i affären så blev det dumt, vi ska åka till husvagnen vilket inte är en ursäkt utan bara en fuling, helt impulsivt så dök nikotin tyget upp och jag handlade två paket. Men nu får det räcka husvagnen och cigg hör ihop på något sätt eller nej det gör det inte det bara blev så som den missbrukare jag är. När paketet låg där i köket så hann jag inte ens blinka innan jag öppnade och stod på altanen med styggelsen i munnen. Men även här en ursäkt en är bättre än 20 vilket det hade blivit om jag handlat dom i morse. Men nu får det inte bli från det jag är utanför husvagnen det har jag lovat mig själv ska nog berätta det för maken oxå, för då blir det mera pinsamt :/. tror det är att sluta tvärt som är grejen. E cigg har jag provat och det funkar föga tyvärr- Inom mig vet jag att det som gäller är att jag måste inse att jag är värd mera än att förgifta mig med dessa vidriga cigaretter jag har klarat det förut och jag har varit helt utan nikotin i flera år så det går det gäller bara att inse fördelarna ….. lycka till med slutandet vi kanske kan sluta tillsammans men jag gör det när jag kommer hem igen på lördag 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d