Bara för jag kan


idag när jag jobbade hände det något riktigt roligt. Jag träffade en kille som min son var kompis med, pill för länge sedan.  Tror sonen gick i femman eller kanske sexan.  Just den här kompisen tyckte jag väldigt väldigt mycket om.  Lite busigt, buy busig var han och energi den fanns i ögonen på grabben.  Idag satt han utanför det hus, discount vi jobbar i.  Han satt där och hade frukostrast. Han har ett sånt där ungdomsjobb, vet inte vad man kalla det idag, men jobbet var bara över sommaren.   Vi började som jag skrev innan att prata, och det blev drömmar vi pratade om.  Om att man är ung ska ut och prova på, lite allt möjligt.  Det finns ju inget som binder en till att stanna på samma plats, hela livet. Världen är liksom till, för att utforskas. Förmodligen kan det vara så att jag satte griller i pojkens huvud. Kan hända att hans far kanske är av annan uppfattning, om pojkens framtid än det  vi pratade om.

Men det kändes som om stunden var till för  just vårt lilla samtal.  Där vi pratade om att  hans tid är nu, det är nu han ska ge sig ut på sina egna vägar.  Prova på, göra saker så han slipper ångra sig när han sitter där med fru och barn.  Hela världens är hans, om han nu så vill. Det finns inga måsten och inga steg som man måste ta för att bli vuxen. Han behöver inte skynda sig, han kommer bli vuxen ändå till sist. Men att han inte får åka snålskjuts på andra.

Det är bra om han  känner  i hela kroppen, när han gör saker som han vill göra. Det är bra när han kan svara ja på frågan om han gör det för att han vill.   Blir han kär så är det för den stunden, flickor kommer flickor går, men lämna dom utan hjärtskärande sår.  Första bästa ska han inte nöja sig med, och första bästa  är inte den som kommer vara hans hela livet.  Framför allt, skaffa barn när du känner att du lekt klart, när det roliga blivit tråkigt. Gör saker.  Gör saker för att du kan, gör saker för att bara prova på. Gör saker för att komma på att det där vill jag inte göra mera. Gör, upplev och glöm inte att bara andas.  Han ska inte förverkliga andras drömmar utan sina egna.

Just vårt lilla samtal lyste upp min dag, när vi skildes åt tackade han mig och sa att jag var så inspirerande.   Jag sa att det är jag som ska tacka honom för att vi pratade.  Det var så roligt att prata med honom, det var sådan härlig hoppfull stund så full av energi.  Nu kanske han inte gör allt vi pratade om men om han bara gör häften så kommer han känna sig levande.

Jag hoppas att han vågar ta steget ut från vår lilla sov by. Att han ger sig ut i livet och gör saker bara för att han kan……..

Lev idag just nu

Gö saker bara för du kan. 🙂

Foto0215.jpg


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.