kunden ska välja företaget inte tvärt om

att välja bort det som ska vara till hjälp och rekreation för barn som kanske inte har det riktigt som andra, ed valde företaget bort. Dom gjorde det enkelt för sig. Dom gjorde det, treatment för att de saknade kunskapen. Jag jobbar själv inom området och inte utan att det ibland är en utmaning att gå till jobbet. Men problemen som blir på jobbet, beror  på att människorna jag tar hand om, har vissa svårigheter. Mitt jobb är ju att hitta till de möjliga stigarna, hitta till de vägar där människorna som bor i boendet, blir mindre funktionsnedsatta. Hitta sätt som gör att de är o-handikappade, kan leva som vanliga människor trots sin funktionsnedsättning. Få ett rikt liv. Jag jobbar inom kommunen, vi kan inte välja och sålla bort våra kunder, för vem skulle ta sig an jobbet då?

Det kortis vi använde oss av, där vi var kunder, var ett privat företag, då kan dom lätt kasta bort jobbiga människor. Vår son var jobbig, tyckte dom. Honom kastar vi bort, sådana kunder vill vi inte ha.  Den privata välfärden har det privilegiet, de kan kasta bort människor. De behöver inte skaffa sig mera kunskaper för att mera tillgodose klienterna. Jag tror det är det som är skillnaden mellan privata företag som tar hand om människor och från de kommunala. Kommunala insatser som kan resultera i svårare fall väljer kommunen inte bort, utan då söker man sig mera kunskap så att det fungerar.

Skaffa kunskaper behöver inte de privata alternativen göra.  Det blir konstigt i mina tankar för kunden väljer ju företaget, inte ska det vara tvärt om. Men det är just det som blivit, företaget valde bort kunden. Jag tror det är så det blir, när företag inte behöver gå ut och ragga kunder, utan kommunen väljer företaget för att slippa starta upp eget? Snacka om orättvis fördelning, det privata alternativet kan välja sina kunder, slipper ha den insyn som de kommunala alternativen har. Den kommunala tjänsten får ta hand om det som de privata väljer bort.  Att arbeta med människor är aldrig vinstdrivande, ändå skaffar sig riskkapitalbolag skolor, vårdhem och till och med då kortis hem som de sedan tjänar pengar på av våra skattekronor.

Nej, Jag är inte för de privata alternativ där de tjänar pengar på att välja bort och sortera ut människor. Det blir en skev fördelning och en konstig väg för den enskilda, där du om du behöver hjälp inte får ha för stora svårigheter. För då har du inte längre en möjlighet till att välja, utan då väljs du istället av företaget.

Det blir konstigt i mitt huvud, den osynliga hand som finns i konkurrensen försvinner, för kunderna väljer varan i ett privat alternativ, kunden väljer varan beroende på kvalitet och pris.

Men i den privata välfärden väljer företaget kunden i stället för tvärt om.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook