Altaninvigning på riktigt idag inte bara med nödbromslösningar.


solen gör något konstigt med oss svenskar, store   jag vet en kvinna på andra sidan jordklotet som går in när solen visar sig, ailment som trivs bäst inomhus då det är sommar.  Det beror på att solen inte är av snål vara, där hon bor.  Där har de till och med vattenbrist.  Stället där hon bor  Weed i Kalifornien vilket tydligen är den nordligaste delen av  Kalifornien.  Där har de redan 25 grader och haft ett tag.  Under sommaren har de mera värme än vad vi någonsin har.

Men i alla fall solen gör konstigheter inom oss svenskar, för så fort solen visar sig  smyger vi ut ur våra hålor och härjar runt som om vi aldrig sett solen.  När solen visar sig  så  får vi sådan där solångest,  som visar sig  i att vi måste vara ute.

I går var nog den finaste dagen detta året och jag ut som alla andra  grannar på gatan.  Men nu  så höll jag mig inom altanradien efter ett besök till vårt växthus.  Igår blev äntligen  bordet och i alla fall fyra av de sex stolarna inoljade nu står  möbeln där ute på altanen och bara väntar på att invigas.  Vilket jag hade tänkt mig göra idag, men  Invigningen  bör planeras tänkte jag i morse. Så planen blev till och snart kommer hela huset dofta nybakade kanelbullar, till min makes stora förtjusning.  Tror nog att sonen också kommer uppskatta det för han till och med hjälpte till med tråkgörat, vilket för mig är  lägga bullformarna på plats.   Så idag  blir det altan fika,  nybakade bullar tänk det doftar sommartider  hej hej sommartider.

Nops nu skrek klockan på mig så nu blir det bullbak  en stund….

Lev idag just nu, igår är förbi och  det kan tänkas att morgondagen inte ens blir min, så det får allt bli en  kanelbulle senare  men, som alltid blir det även  träning lite senare. Det är det, som är det som är bra med det där med träning då kan man liksom ibland blunda för en kanelbulles intag och sånt ……..

ha en fin dag.

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: