Färgelanda bjuder in till den viktiga frågan om hälsa och ohälsa.

Idag var jag nere på medborgarkontoret här i Färgelanda.  Jag vill lova att där bodde känslor, treatment känslor som ena stunden gjorde att jag nästan höll andan. Sedan vissa stunder  blev  det så nära mig, seek att jag fick nypa mig själv för att stanna kvar i stunden. Var nästan så jag att jag ville rusa ut för att andas.

Kristina hette kvinnan som föreläste, hon pratade om vården och hur lite inom psykiatrin som funkade. Hur hennes dotter bältats och hur dottern sista dagen hade trotts LPT, kunnat vandra ut från avdelningen. Den behandlade personalen  hade frågat  dottern då hon gick, om hon skulle väl inte ta livet av sig.  Dagen efter eller om det var två dagar efter så hittades hennes dotter i en torrlagd sluss nere vid slussarna i Trollhättan.

Hennes berättelse rörde om och gjorde ont.  Under föreläsningen visade hon ett bildspel av sin dotter där en ung flicka verkade vara så full av liv, glittrande ögon som visade på glädje som kändes i kroppen.  Nu hade jag velat hitta sidan till hemsidan, så jag kunde länkat. Men tyvärr, så har det fallit ur minnet, Eftersom jag är som jag är,  så tänker jag  ändå  posta mitt inlägg .  Men tyvärr utan länk till sidan som berättade om.

Berörd ja, vissa ord har ploppat upp från och till mest av allt minns jag dotterns glittrande ögon i bildspelet. Sorgligt när unga människor dör och föräldrar ska inte behöva över leva sina barn.  Det ska vara tvärt om, då är det lättare att hantera.

I morgon är det friskvård och yoga på menyn.  Tyvärr kommer jag missa just den dagen behöver vara hemma och förbereda ta det lugnt och annat för den dagen som jag ska bjuda in Färgelanda borna till min värld.

Lev idag just nu, Igår är historia och passerad, i morgon är framtiden. Framtiden påverkar vi genom att leva idag.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook