Artros och ergonomi

jag börjar ju närma mig de 50, see  vad vill jag säga med det? Jo det är så här att jag faktiskt kommit till insikt, om att det gäller att kroppen håller.  Det är ju en av anledningarna till att jag träna.  Inte just åldern men för att kroppen ska hålla.  Artros är ju något som jag fått uppleva och det till den grad att det gör riktigt ont. Inte hela tiden, men varje dag.  Hur ont det gör är beroende på vad jag gör och hur jag tar hand om min kropp.  Fast det är inte riktigt sant för ibland gör det ont fast jag gjort efter konstens alla regler.  Artros kommer i skov och i alla fall min artros är beroende av väder, hur mycket jag rör mig i träning,  hur jag sitter, ligger  och om jag går mycket.  Just det där med att  gå är inte bra för då om jag gått för mycket med fel skor mm då kommer värken som ett brev på posten.

Jag tänker att det finns vinster i att undersöka olika hjälpmedel. Idag har jag redan en sittdyna. Min stol och mitt skrivbord i mitt skrivarrum gör mindre nytta än jag behöver. Har svårt att sitta där längre stunder.  Har faktiskt börjat fundera på om det kanske finns bättre stolar och sånt som kan hjälpa mig så att jag slipper få ont.  Ibland känns det märkligt för just nu när jag gått och funderat på just ergonomi och sånt så fick jag en förfrågan om jag inte kunde skriva om kontorsmöbler som är mera ergonomiska. Företaget som jag skulle skriva om heter Ergoff och det visade sig att de var just ergonomi och kroppsvänliga möbler.  Kontorsstolar, skrivbord, till och med sittdynor då av tempur material.  Den sittdyna som jag har idag är inte alls av sånt material och det blir varmt att sitta på.   Företaget hade allt mera än det jag skrivit om.  Tror det faktiskt  tänkt in ett allt som kan behövas för att just ha en bra arbetsmiljö, Friskvårdsmöbler och massage fåtöljer.

 Ja just det jag som aldrig vet vad jag vill ha när jag fyller år kom just på att här ska det kollas vidare och tänk jag kanske hittar något som jag vill ha i femtioårs present.  Ska spara detta inlägg och ge länken om någon frågar vad jag vill ha i  50 år present :).  Den där sittdyna som var i materialet Tempur den ska jag nog beställa redan nu 🙂 

Lev idag just nu igår är förbi och i morgon är en helt annan dag.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Artros och ergonomi”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Hej, Jag hittade din blogg iom att jag letar på nätet om artros och vanliga människors upplevelser. Jag fick min diagnos i januari i år och frågorna är många, så jag hoppas att få höra av dig.
  Hur svår är din artros och hur länge har du haft den? Hur ofta har du skov? Stort tack på förhand! 🙂

  1. Profilbild för Carina Ikonen Nilsson

   Jag har riktigt ont om jag inte tränar ofta jag brukar sitta på cykeln i en 40 minuter och sedan gör jag alla träningar som sjukgymnasten har gett mig. Í början köpte jag massvis men mediciner som faktiskt inte hjälpte mig jag bara inbillade mig att det hjälpte mig att bli bättre, har haft riktigt ont så jag till och med fick gå med krycka ett tag, ofta får jag ont när det är omslag i vädret eller när jag slarvat med träningen jag tränar minst 3 gånger i veckan ca 1 och 1/2 timma. simmar är något som fungerar och att jag inte går för mycket men heller inte för lite. Asså faktiskt jag har verkligen inte varit en träningsmänniska men det är det enda som faktiskt hjälpt så idag är det ett måste Artroskolan var till stor nytta en klok sjukgymnast är heller inte att förkasta.

   1. Profilbild för Malin
    Malin

    Skönt att träningen har hjälpt. Men vad jag förstår så märker du av artrosen för jämnan eller hur? Men det låter ju ändå bra att du slipper krycka nu när du tränar.

    1. Profilbild för Carina Ikonen Nilsson

     ja jag känner alltid av den Tyvärr men inte så farligt som det är när det är som värst

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: