biltankar

idag är det husvagnsdag. Ännu är det bara biltid, thumb men Husvagnen hänger i alla fall på.  Inatt har vi tänkt oss sova i Hallands län. Hunden fick bo kvar hemma och det är av rent egoistiska själ. Dottern och sonen har vi som hus och hundvakt.  Det egoistiska själen är att han luktar lite illa ellerr inte lite illa utan mycket illa då han släpper väder.  Det är inte så att det är om där utan det gör han och liten husvagn och hund som luktar så gör ingen glad allra minst mig som är så känslig för dofter.

Idag eller om det blir imorgon har jag tänkt kolla in om svanen bor kvar i Lerkil. Det var stället jag lärde mig att simma, där tillbringade jag alla mina somrar med min älskade farmor och farfar. Farmors goda smörgåsar med ägg och kaviar, hennes kanelbullar, andra kakor och godsaker som hon hade packat ner i kylväskan redan innan klockan var sex på morgonen. Just sådana minnen kryper fram bara jag tänker på Lerkil.  Minns äver hur farfar tog med mig till Ölkafet som låg där. Ofta skyllde han på att tösen behövde en glass.  Men idag vet jag bättre, det var farfars öltörst som drog men ursäkten att tösen skulle ha glass. Det  var en bra ursäkt för farmor hon nekade aldrig mig en glass. Farfar han va påhittig han, och tog varje tillfället i akt för att låta en öl slinka ner.

Nu var aldrig min farfar otrevlig, eller ställde till det som jag upplevde det. Men säkerligen så fick farmor uppleva ett och annat som var helt annat än glasstider.  Men aldrig har hon någonsin varit sådan så hon på något sätt tagit ifrån mig bilden av att ha en underbar farfar.  Just sådan är så viktigt att vuxnas dispyter är vuxnas dispyter där blandar man inte in barnen. Utan låter barnen ha den bild av den vuxne som barnet har. Tids nog visar det sig ändå de mindre bra sakerna. Men då har barnet ändå fått möjligheten till andra upplevelser fina minnen som är så viktigt.

Nu får det vara slut skrivet för idag. Nu ska jag samla påå upplevelser 🙂Visar 20140614_114845.jpg

Lev idag just nu, Igår är minnen idag , idag är det möjligt att ge morgondagen nya fina minnen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: