Idag ska vi gå till valurnorna i alla fall ska jag det.

mina tankar så här in för stunden jag ska lägga min röst. Det här hänt mycket under de här åren av de blåa herrarnas styre.  Jag har fått mera pengar i plånboken det har jag. Men är det verkligen det jag prioriterar?  Lite mera i plånboken för mig, viagra sale har ju även gjort att det finns människor som inte sett  något alternativ till att leva. De har tvingats ut till meningslösa jobb som inte funnit.  Människor har tjänat pengar på andra människors lidande.  Faserna har varit tre, buy och vid trefasen har människors värde suddats ut.

Våra apotek har sålts ut. Skolor har blivit guldgruvor som sedan satts i konkurs.  Privata alternativ har funnit men inte för de där svåraste fallen, för då blir du bortvald.  I vår familj har vi upplevt det två gånger eller närmare sanningen en och en halv gång.   Först va det  den privata kortis-verksamheten som läskade pengar genom att förklara för lss handläggaren att just vårt fall var en av de tuffaste.  Hallå om  nu inte vår son hade haft så stora problem och varit inom lss så hade vi ju inte från början ens sökt hjälp. Vi sökte inte ens hjälp för att vi skulle ha det lättare, utan för att han skulle komma ut och uppleva andra saker.  Vi sökte hjälpen för att han behövde träna på det sociala samspelet.  Men efter ett tag  gav kortis-verksamheten som var privat upp förklarade att de inte kunde ta hand om vår son. Han blev bortvald.  Just nu är han avstängd från sin skola, Lite grann känner jag att även de äskar pengar och att detta är en markering.  Eller så är det så allvarligt att han om en månad inte ens  har möjlighet att gå i skolan.

Skolor har stängts, vissa barn inom barnomsorgen får vatten och knäckebröd, äldre människor får gå med blöjtyngda blöjor. Privata  välfärds företag slutar att betala skatt och hamnar hos kronofogden, för uteblivna skatter. Inom sjukvården går personalen på knäna.

Men det värsta av allt vilket jag tycker är vidrigt är våra flykting bostäder, integrations-verksamheten. Här är det under all kritik.  Här täljer man inte utan hugger ut verkligen hugger ut stora guldblock. Privata företag tjänar  hur mycket pengar som helst på  människors utsatthet. Bert Karlsson skulle aldrig bedriva flyktingverksamhet om han inte tjänade pengar.

Nu menar jag inte att det är fult att tjäna pengar det gör jag inte. Men när man tjänar pengar på människors lidande och det är mina skattekronor som betalar då blir jag grinig.  Välfärden är inget någon ska tjäna pengar på, mina skattekronor  känner jag sak gå till det som det från början är tänkt till. Vinster i välfärden?  Hur kan det bli vinster i välfärden? Det går inte att tjäna pengar på vård om  vården är bra? man tjänar inte pengar på att behandla vårda det kostar pengar.

Nej idag ska jag och maken gå till valurnorna jag ska lägga min röst, Mitt hjärta ska vara med i själva röstandet. I grunden är jag vänstervriden, så mycket det bara går men med nyanser av grönt jag väger blir det  röster på vänster eller blir det Fridolinröster? Egentligen önskar jag de satt i samma parti men så är det ju inte.  Jag röstar rött i alla fall.  Jag är innerligt trött på de blå herrarnas charm för just charmen den saknas.  Och jag är rädd för vad alliansen skulle kunna ställa till med de har ställt till med tillräckligt känner jag.

Rösträtten är något vi ska värna om, du röstar väl?


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: