Någon där ute ville att jag skulle skonas från den olycka som va igår.


Igår  åkte jag hem till dottern för att se hur deras renovering blev.  Av tillfälligheters tillfälliga val som jag gjorde, pharmacy så blev det  att jag uteblev att vara deltagare i en olycka.  En riktigt hemsk olycka, shop där det är ett under att ingen dog.

En bil som voltar och kör på taket  i ca tre hundra meter. Ett under att ingen, inte ens bilförarna kom till skada.  Innan de hade voltat  så hade de lite längre ifrån Högsäter, tvingat ner en annan bilförare i diket.  Det ljud som skapades av bilen då den kanade på sitt tak var nog det vidrigaste ljud jag någonsin hört. När bilen  fick stopp kröp det ut två människor från bilen och flydde från platsen. Bilen var stulen.  Den ena kille blev sedan tagen av polisen. Denne killes gång stil var något som egentligen mera hade passat i en skämt film än i verkligheten.  Har nog inte sett någon så påverkad av alkohol eller droger någonsin.

Men i alla fall, tillfälligheter gör att man får vara med om eller inte vara med om.  Min dotter frågade om jag skulle kunna köra henne hem från jobbet.  Först svarade jag henne att nej ta du bussen, jag kommer sedan, jag  har lite mycket på gång just nu. Men snabbt därefter ändrade jag mig, sa till henne att jag hämtar henne.   När vi vart hemma  en stund i dotterns hus.  Sa sonen, att du får köra mig hem mamma.  Han va där och renoverad för dottern och hennes sambo.  Jag sa nått vänta lite.  Några minuter efter att jag sa vänta lite, så hörde vi hur det skapade och lät värre än värst. som om  någon tappat en släpkärra fast värre.   När vi tittade ut från fönstret låg det en bil på taket femtio meter från dotterns hus.

Gissa om jag haft många tankar om den här händelse,  så många tacksamhetstankar. Om att Just den olyckan inte var menad för mig, eller mina barn.  Vi var liksom skonade från händelsen. För hade jag kört lite senare, så hade jag mött denna kanande bil.  Hade jag kört hem sonen, när han sa att det va dags. Då hade vi stått med bilen på tvären och mött den kanande bilen.

Att det inte just då bilen kom kanades, gick någon över vägen är också ett mirakel.  Eller att inte den kanande bilen mötte en annan personbil, buss eller lastbil är också ett mirakel.

Just den här episoden har varit i mina tankar sedan det hände i går vid fyra tiden.  Och på något sätt känner jag att någon eller något där ute i universum hade andra tankar och gärningar för mig.  Ibland är vi på något sätt skonade från verklighetens otäcka händelser.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: