Farmors glasögon till och med jag behöver träning i att använda dom….

Idag blev det som om någon omfamnade mig hårt så att det kändes i magen. Först blev jag rädd, buy cialis men ganska så snabbt blev det mera helande tankar. Omfamningen  gjorde inte ont men berörde, la sig som bomull inuti mig.  Någon hade varit på min föreläsning som jag hade i Tisdags.  Denna någon hade tagit sig tid till att skriva om min farmors glasögon.  De där glasögonen som bara ser det som är bra, det där andra struntade farmor i. Utan hon  la fokus på bra-ig-heterna. Det var inget styggt som jag läste, utan när jag läste så fick jag låtsas som jag läste om någon helt annan än mig själv.

Som om  bloggaren skrev om någon annan. Det gjorde hon ju inte,  utan hon skrev om mig och min farmor.  Farmor som var den där kvinnan som var så noga med vitaminerna, både i mat form och i livsform. Livsformer handlar om det vi idag menar är självkänslan. Det är lite så att vissa av oss hinner inte riktigt med att samla ihop just de där självkänslovitaminerna.  Det va saknaden av just de vitaminerna som berörde idag.   Dessutom hade jag på mig mina egna glasögon som inte riktigt är inställda så som farmors glasögon är.

Men nu sitter jag här med farmors glasögon på mig.  Tog på mig dom direkt när  jag igen läste blogginlägget. Även jag behöver träna mig i att se  sånt som farmor såg.  Jag kastade av mig det jobbiga i magen av att läsa om mig själv.

Färgelanda
En fin blomma fick jag efter att jag slutat prata om farmor.

Känner så fullt ut att oj, oj, oj hon som skrev, lyssnade till det som jag sa. Hon tog med sig det viktigaste på hela kvällen. Farmors glasögon, de där glasögonen som bara ser tillgångar. Farmor  som va så glad när hon hittade till någon som man gjorde bra.

Självkänslan i mig är skörare än skörast ibland,  helst de dagar jag sovit mindre än bra.  Farmor skulle aldrig stå ut med att jag kände mig värdelös, hon hade inte tillåtit att jag inte tog till mig det som var bra.

Nu sitter jag här och sträcker på mig lite, känner att det som var i tisdags var så bra, så att någon till och med skrev om det.  Då växer till och med jag lite extra, fast jag är så lång.

Här kan ni läsa inlägget  som berörde mig så att till och med tårarna började rinna.

Hon fattade precis vad jag menade, med farmors glasögon.  Vem som helst kan låna de där glasögonen, de gör saker med en själv. Livet blir enklare, inte bara för den som bär dom, utan även för den som möter någon som bär farmors glasögon.

Fokuserar vi på det som är bra så blir även det som kanske är mindre bra  faktiskt väldigt bra. O-tillgångar kan till och med  i just det fokuset bli tillgångar.

 

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: