#5min5maj fast det är den 6 maj idag.

Igår va det då den där dagen då det va #5min5maj Det va dagen vi skulle ta 5 minuter att prata om Psykisk Ohälsa.  Igår vart det då dagen då vi skulle våga prata om det där som ibland kan vara så otäckt.  Igår va det inte någon Psykisk ohälsa jag drabbats av, utan i ganska så många dagar har jag haft soffhäng på högnivå. Till och med så jag nästan skäms.  Här har det seglat in en vidrig förkylning med feber och om jag inte vart riktigt snabb med näsduken skulle drabbats av 11 under näsan.   Nu gjorde det inte så mycket om vi pratar #5min5maj för matrialet det dök upp sent, vill jag lova det dök upp idag. 🙁

DSC_0104

Bättre sent än aldrig.  Nu är jag  inte helt kry ännu, de där 5 minuterna det får bli sedan. För denna förkylningen vill jag inte dela med mig av till någon. Inte ens till min värsta ovän,  nu har jag kanske inte någon värsta ovän så den får stanna här hos mig, med jag vill eller inte.

Just det där dök det upp ett av de som jag tar till för att må bra…. För jag väljer idag mina vänner, dom väljer inte mig. Nu har jag inte många vänner men, de vänner jag har dom har jag nära och är värdefulla för mig.

Här kommer i alla fall min fem tips på att må bra och blir extra viktiga då jag ibland hamnar i de där mindre bra måendet.

#5 min även om det är den 6 maj idag.

#1. Ta hand om mig själv på mina bästa sätt. Göra saker som är bra för mig, som jag tycker är roligt.

#2. Vara nära och umgås med min familj. Kärlek kan man aldrig få för mycket av.

#3. Träna, och äta bra mat för mig. Nu har jag kanske inte tränat så mycket just denna veckan men att cykla en 30 40 minuter samt styrketräning gör mig hel i kroppen men även i tankarna min själ mjuknar på ett helande sätt.  Äta bra mat, jodå men det där med chiliodling är inte fel det heller.  E lyxig känsla att kunna plocka av en lite chilifrukt från en av våra chilisar för att lägga ner i en gryta eller i salladen :).

#4. Ta hand om min tid, försöker vara här och nu hela tiden.  Problemen har ofta en tendens att vara där borta i framtiden,det är då där borta jag kan göra något åt dom. Ska jag gå runt och tänka på dom hela tiden så lägger jag mera kraft än jag behöver….

#5. Tillåta mig själv att vara mig så som jag är. Just det här sista är så viktigt för mig,  har lagt allt för många år innan på att dölja det som va jag. Vilket va något jag gjorde innan jag fick vetskapen av att jag hade en tillgång av lite olika bokstäver. Idag vet jag och känner till och med mer idag än då att ja men jag duger ju som jag är. Jag är ju precis så där bra på vissa saker som bara jag kan vara. Försöker att leva så att jag kan möta min spegelbild med ett leende. Stå för det jag gör och tillåter mig inte att bli ett offer.  Livet handlar inte om hur man har det utan mera om hur man tar det…..

Nej  nu får det bli lite vila igen känner jag ska krypa upp i soffan med en kopp ingefärste och honung igen.  Får jag kraften tillbaka ska jag till och med  starta upp min råsaftcentrifug och göra en rejäl grönsaksdrink. En sådan där farmors dundervitamindrink :).

1656362_10151952737528341_1213402230_n

Chilin och chilout,

Lev idag just nu, Igår är ett minnen och morgondagen påverkar vi i dagen just nu. Ta hand om din dag den ger dig din morgondag. ’

 

 

 

 

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: