Att skriva i jag former ….

Idag är det med sista passet känslor jag går till jobbet.  Imorgon igen är det  efter kl 11, medical lediga dagar.  Jag gillar lediga dagar.  Jag gillar när dagarna är mina och jag kan göra sånt som faller in.

Igår satt jag och läste en uppsatts som någon  hade gjort om stämpling och utanförskap.  Man hade använt sig av Gunilla Gerlands, Lotta Abrahamsson och min bok. Det var intressant läsning, hade inte en aning om att man använde sig av min bok på ett sådant sätt.

Att fanns människor som läste min bok för att använda sig av den i uppsatsskrivningar.  En skillnad som uppsatsskrivaren  poängterade va hur böckerna va skrivna.  Gunillas bok och min bok  var skrivna i Jag former. Lottas bok i Vi former.

Just  Jag formen var ett medvetet val från min sida. Jag kan bara utifrån mig själv försöka mig på att beskriva de där med ADHD.  Jag kan bara beskriva ADHD ut från mig själv, då jag inte har träffat alla människor som har ADHD. Men även eller trotts min Jag form så har människor känt igen sig.  Har fått många brev och samtal från människor, som säger att det kändes som om jag skrivit om dem att jag skrivit om deras liv.  Så några rätt blev det nog med den där boken jag skrev.

Det fanns  många intressanta saker i hennes tolkningar av våra texter. Intressant att läsa och se hur hon kopplade våra ord, till de olika teorierna och till den forskning som är gjord.  Hon hittade likheter i våra böcker och kopplade ihop det och plockade ut delar sydde in det i teorierna. Hade jag då jag skrev boken, vetat att någon skulle läsa den så som hon  tydligen har gjort. Då hade jag utvecklat den mera.

Samtidigt som jag vet att, hade jag då vetat att människor skulle använda sig av min bok för sina  uppsatsskrivningar.  Då hade min bok inte vart klar ännu.  Då hade jag aldrig våga ge ut den, för då hade jag haft ännu högre krav. Krav som jag själv inte hade kunnat nå upp till.

Då hade det där duktighetssymdromet hittat fram och ställt till det.   Nå ja det va intressant läsning i alla fall.  Kändes nästan som jag tjuvlyssnade eller tjuvläste någon annans anteckningar. Men likt mig så har hon publicerat den och då är det inte tjuvläsning 🙂

cropped-Jag-föredrar-att-kalla-mig-impulsiv-001.jpg

Lev idag just nu, igår är ett minne bland minnen morgondagens dag är framtiden. I mig kittlar det när jag tänker så.

 

 

 

 

Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d