Ibland säger drömmarna något till oss fast de är röriga.

ibland när jag sover så drömmer jag om saker som inte har ett sammanhang, prostate men ändå när jag vaknar så vet jag precis vad som ligger bakom drömmen.  I natt va det en sådan dröm, känslan av drömmen när jag vaknar är  ett steg i taget.  Ett ynka litet steg i taget, så fixar du det. Även om natten handlade och kalas som någon skulle fixa åt mig, så va det liksom inte kalasandet som var grejen.  Utan det va helt andra saker. Nu är jag i veckan då vi ska bli intervjuade och jo i magen känns det lite oroligt och fjärilarna är där.

Kanske är dom där för att jag ska samla tankarna och vara fokuserad på det jag ska göra.  Eller så är dom där för att situationen är helt ny för att jag inte vet eller känner igen det som ska ske.  Tänker att det är en kompott av båda två.  Men drömmen jag drömde sa, att jag ska förbereda mig på mitt sätt. Ta det för va det är, vara den jag är, säga det som jag ska säga vara ärlig och ta det lugnt.

Konstigt hur drömmar liksom visar oss vägen ibland. Just den här drömmen vet jag precis, att den handlar om mötet. Den till trotts sin rörlighet och lösrykta delar blandat med fantasierna, så handlar den om att jag ska ta det lugnt. Ett steg i taget och förberedelserna är att jag faktiskt inte kan förbereda mig. För jag ska bara vara jag, det har jag haft 50 år på mig att vara så där behövs det liksom inte något extra. Där finns ju redan extra allt från början.

Idag ska det bli till en rabarberpaj här hemma, årets första :). Det va dottern som kom hem igår och hade med sig rabarber. Skulle gjort dom igår, men då blev tiden knapp, jag vart utan energi på eftermiddagen.  Så idag firar vi dagen idag med  förstagången paj för i år.

Lev idag just nu, igår finns inte längre här. Även om jag idag verkligen gillade min gårdag, så är det en helt ny idag, Nya tag och nya kunskaper att ta med mig i framtiden, som redan är i morgon.  Den tanken gör det spännande i mig.

Ta hand om din dag och gör den till din, på ditt sätt.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d