Inte den skarpaste kniven i lådan


Ibland är det så att det bor en och annan slöaste kniv i min låda.  Nu pratar jag inte ironi eller bedömer någon av de som bor eller vistas här hemma hos oss.

Utan jag pratar knivar på riktigt.  Ibland blir knivarna slö och då åker vi i väg och köper en eller några till.  Här hemma har jag gått över till Jamie Oliver grytor och har inte en endaste gång ångrat de beslutet. Det började med en rea på Elgiganten och hem kom jag med två stekpannor. Efter det har det blivit både det ena och de andra av Jamie Olivers saker.

Just nu har vi många slöa knivar här hemma.  Det var nog ett år eller två sedan vi köpte något i knivväg.  Har gått i funderingarna på om det inte ska bli  knivar av Jamie eller om jag ska faktiskt ska ta och  lägga ribban högre. För knivar är knivar och skära tomater med en kniv som mera mosar tomaten är mindre roligt.  Nu kollar jag  runt innan jag köper saker och nu vet i fanken om inte Jamie får kliva åt sidan.

För jag har hittat det som jag verkligen vill ha. Dessutom så  kommer dessa knivar ramla ner i brevlådan om jag beställer dom. Behöver inte ens åka iväg, sick utan ett litet klick så kommer de sedan veta var min brevlåda bor. 🙂 På sidan Bara Handtag men de har mera än bara handtag för där hittar du  något som heter Global & Global SAI. Där har det allt vad du kan tänkas behöva bland knivar.  Skulle du få för dig att registrera dina knivar så får du första slipningen gratis.

Det fanns många knivar att välja på och vissa va billiga och andra lite dyrare.  Men här tror jag att makens uttryck är viktigt, discount  för han brukar säga allt som oftast: man får vad man betalar för.  Så är det och jag har fått vad jag betalar för innan. Jag valt att ha många inte skarpaste kniven i lådan.  Just nu saknar jag  någon av de i vassare sorten. Så efter mötet idag ska jag hem och leta efter någon som kan vara den skarpaste kniven i låda.   Efter att ha läst om knivarna, och sett bilderna så inser jag att här kommer jag svika min vän Jamie Oliver.  Hans grytor och vitlökspressar bor här, men knivarna kommer att få byta namn till Global SAI. Sorry  Jamie,  men jag tror jag hittat de som är bättre…..

Ha en fin dag.

Lev idag, just nu är det många inte skarpaste kniven i lådan, men om några dagar där borta i framtiden, kommer det i alla fall bo en eller två de skarpaste knivarna i lådan. Här hemma hos mig. 🙂

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

2 svar till “Inte den skarpaste kniven i lådan”

  1. Ja, satsa på bra knivar. Global är toppen, jag fick en uppsättning för ca tio år sedan och har bara slipat dem en gång. De skär allt (utom övermogna tomater, där har jag en gammal tandad kniv, kallad Lille-Man).
    Kul blogg du har, jag läser det mesta du skriver!
    Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: