En ledig dag är aldrig fel.

En helt ledig dag är vad jag behövde nu och nu är den här inte en sak bor på kartan idag, salve inte en enda sak. Ska bli så skönt att vara i just denna dag så idag startade den tidigt. Redan kl 6 satt jag och drack kaffet. Då hade katten redan fått sin mat och blivit utsläppt för sin morgonrunda. Det har varit mycket nu de här dagarna, order  för andra människor utan ADHD är det kanske piece of cake. Men för mig har det slitit, på riktigt. Har varit i gång sedan förra torsdagen med jobb saker. Även om det bara är ett litet mötet så tar det energi från mig som jag inte har.

Men idag är dagen min alldeles egna dag, inte någon tid att passa inte några saker att göra som jag inte väljer helt utan krav att göra.  Dagen är min, min, min.  Solen lyser upp och visar mig hur jag ska ta till vara på dagen idag.  Här ska vara ute i solen, här ska städas, tänker göra det redan nu om en stund när maken vaknat. Här ska drickas kaffe på altanen, solas, och dra ett och annat grässtrå i bland mina grönsaker.

Vill göra ett grönsaksland till på baksidan huset men först behöver jag brädor till det, även lite ny fin jord. Det där med grönsaksland kanske inte bli, men tanken finns i alla fall. Ska ta mig upp till växthuset och plantera lite nya gurkplantor för de som är där ser lite si och så ut.  Min lediga dag hurra vad härligt skönt en helt ledig dag. Just mina lediga dagar, ser lite annorlunda ut än makens lediga dagar vi har olika sätt på att vara ledig.

Härligt och godmorgon i denna härligt härliga ledighetsdag.

Lev idag just nu,  idag stänger jag av allt vad jobb, möten, och morgondagar heter. För idag ska det vara en helt ledig dag, igår finns inte här och morgondagen den bor där borta och är avstängd i mina tankar idag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: