Att välja kan vi göra hela tiden.

Att välja, no rx Visst väljer vi i allt vi gör?  I alla fall tänker jag så.  Det gånger vi inte  väljer, väljer vi att inte välja. Då väljer vi att ta de konsekvenser vi får, av vårt ickeval som vi valde.  Jag kan välja att berätta för någon att nej så där vill inte jag att det ska vara,  denna någon kan säga att du kan inte välja det.  Då tänker jag att denna någon inte förstår, att jag faktiskt kan välja det.  För visst någon kan bestämma sig för att jag inte kan välja,  hur det  ska bli med det någon bestämt, det kan någon. Men någon kan i sitt bestämmande även få en konsekvens av att bestämt något som jag inte vill, för jag kan då välja att inte vara en del i det någon bestämt sig för.

Jag tänker även att det är jag själv som lär människor i mitt liv hur dom ska behandla mig. Inte tvärt om!  Jag till och med inbillar mig att det är det jag gör.  Har gjort i mitt liv.

För de gånger jag valt i att dra mig ut ur sammanhang, så har valet vart att inte vara en del av den gemenskapen.  Nu har jag inte massvis med vänner, det har jag inte, men jag har dom vänner jag vill ha.  De vänner jag har, dom har jag för jag tycker om dom.  De vännerna vet vilka dom är, även om vi inte träffas allt för ofta så när vi träffas så är relationen där den va när vi sist träffades.  Naturligt är ord för mig som passar i mina relationer. Inte tillgjort eller  iordninggjort utan kom som du är och va den du är.  Då blir det bäst och jag trivs som mest.  Men  även ärlighet vill jag ha, att man är ärlig och rak.

Nu är jag ju vuxen och till och med 50 år gammal, har kanske inte alltid valt aktivt, inte alltid varit medveten om att jag kan välja. Då blev jag mera vald.  Då valde andra åt mig och det blev inget bra, idag väljer jag själv.

Livet blir enklare att leva för mig när jag tänker och lever medvetet med att jag väljer.  För jag kan välja i allt som sker. Visst jag kan inte alltid bestämma vad som sker och händer, men jag kan välja ett förhållningssätt till det som sker.

Gör någon mig illa kan jag stanna kvar eller gå därifrån.  Jag kan välja att låta någon gör mig illa, jag kan välja att låta denna människa göra mig illa gång på gång. Men jag kan även välja att låta det stanna vid en gång och aldrig mera. Ta tillbaka min rätt till att bli behandlad väl och därefter förhålla mig till det jag valde. Fast även välja bort det val som jag valt. Det är det som är så bra med livet,  för även om jag valde igår så finns det nya  val idag, som kanske är tvärt om och inte alls det val idag som igår.

Händer något så händer det. Men det som händer kan jag genom att välja hur jag ska förhålla mig till det.  Skulle något riktigt hemskt hända så väljer jag inte det hemska kanske. Men hur jag förhåller mig till det, det väljer jag.

Nepp,  nu har jag vält att bestämma mig för vardagslyx ska ta och tvätta sängkläder och hänga ut dom på tork ute. Kommer bli som en dröm att gå och lägga sig i kväll. Rena sängkläder är en vardagslyx som jag unnar mig allt för ofta enligt maken. Men den lyxen vill jag inte vara utan och varför inte lyxa till det ofta när man kan. 🙂

En fin dag  kan ni välja idag och lär er omvärld  att den ska behandla er väl!

I går är där våra minnen och erfarenheter bor. Idag just nu lever vi och andas idag är det just nu och där i gör vi våra val.  Valen vi gjorde igår är historia, vi kan göra nya val idag.  Det vi väljer idag, gör vår morgondag till vad den har med sig. Skulle valet bli fel idag, så välj om och välj rätt val för dig,

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: