Att göra Ullared på riktigt har jag inte gjort innan.

En bra dag börjar med kaffe hos mig. Idag blev det en halvbra start på dagen för efter första koppen kaffe lös maskinen rött. När maskinen lyser rött är det dags för rengöring.  Till trots att den bara behöver rengöras  någon gång varannan månad så är det ett projekt. Ett projekt som tar tid i anspråk även om det bara är en till en och en halv timma så känns det jobbigt. Fast det inte ens är svettigt som ett träningspass.  Men nu är den snart klar den där  kaffe maskinen den gör nu det sista.

Igår vart det en spännande dag.  För igår åkte vi till Ullared, recipe jag, ailment dottern och dotterns svärmor.  Första gången jag gjort Ullared på riktigt, det är liksom inte min grej det där med Ullared.  Men igår blev det då av. De tre damerna fick först leta parkering i en timma, sedan vart det införskaffandet av vagnar och sedan in i lämmeltågen.  Aj aj aj vad folk det var, det gällde allt att hålla sig i rätt kurs och kö, där till inte visa någon som helst respekt för andra.  Det gjorde vi i början,  visade respekt asså, väntade på vår tur och tog hänsyn över att det fanns flera folk än vi där.  Tror vi va de enda på stället som gjorde så.  Ont i hälarna fick vi och till sist fick vi liksom ta mod till oss och bara köra på  gå och inte vänta på vår tur. Hade vi inte fått modet till att köra på så hade vi fortfarande stått där vid ingången och väntat på sin tur.

En heldag, blev det. Jag som  brukar göra Ullared någon gång  vart tredje år och då på en timma hade all tid i världen. Dottern vart ju med och hon skulle minsann uppleva kaoset till sista droppe eller sekund om ni så vill.   Jag  och dotterns svärmor fick sätta oss och vila våra ben, ringa samtal till dottern när vi tappat bort henne totalt.  Nåja lite roligt och lite nytt hittade jag. Vad sägs om Två favoritklänningar för bara 30 kronor styck.  Jo du två för 60 kronor.  Två favoritklänningar, sådana där som man liksom kan slänga på  lediga dagar  som är långa mysiga och mjuka.  Nu hittade jag väl lite till för notan den slutade minssann inte på 60 kronor. Lite mera blev det allt, två luvtröjor till sonen som bara vill ha smarta kläder. Smarta kläder fyller funktioner och är mjuka sköna mera än de är snygga.  Just dom jag hittade  finns inte över allt, så när dottern hittade dom så blev jag lite extra glad.

Nej nu ringer klockan till  mina frallor,  hittade nya lite större  muffinsformar som jag testar om de funkar att göra  glutenfria frallor i.

Lev idag just nu, igår är historisk på många sätt ett av dom att jag liksom trädde in i en  påriktigt Ullaredsdag.  Idag just nu är  det en ny dag med  nya erfarenheter från igår och idag just idag påverkar vi vår framtid av dagens beslut.  Igår finns inte längre och morgondagen där är där borta idag just nu är det vi lever i.

Ta hand om dig, du är viktig.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: