Pojken som räddades från Askims botten för 18 dagar sedan dog i går.

Den temporära livräddare, ambulance pilule som enligt mig i mina ögon blir den riktiga badvakten. Eftersom han i sin insatts har för avsikt att försöka rädda liv. Rädda liv har han nog gjort innan med. Men då inom psykiatrin.  Idag är har självutnämnd badvakt på Askim efter olyckan för 18 dagar sedan.  Idag när han vaknade, vaknade han upp till det som inte skulle ske. Pojken som han för 18 dagar sedan letat efter i vattnet, finns inte längre här på jorden. Mera än i dem som kände pojken.  Där inom dom som hade honom nära bor han ännu i formen av bilder, känslor och minnen. För han dog igår.

Hans liv gick inte att rädda.

Olyckan hade kunnat sluta annorlunda, om det funnit flera människor än bara två som hoppat i vattnet den där dagen, då han höll på att drunkna. Olyckan hade kunnat undvikas om det hade funnits badvakter som hade i sitt uppdrag att vakta de badande gästerna.

Men Kommunen anser att det kostar pengar . De anser inte att det behövs några vakter som kan rädda liv.  Rädda liv får väl kosta vad det kosta vill, inga pengar i världen kan vara för mycket, om den 15 åringen som nu inte längre finns, ännu hade fått springa runt här på jorden. Pengar, en ung människas liv har försvunnit p.g.a av att det är för dyrt att ha badvakter.  Hade det funnit badvakter som var där för att rädda liv, så hade kanske pojken inte legat i vattnet i 30 minuter och då hade inte sviterna vart det dom var.

Tydligen så finns det badvakter på Askimsbadet men, de badvakterna är där för att sälja glass, plocka skräp och hålla ordning på själva stranden.  Det är därför nu Mikael har utsett sig till badvakt med livräddande insatser, så att det inte igen ska bli en pojke som får ligga på botten så länge.

Han har själv utrustat sig med det som kan behövas för en sådan arbetsuppgift.  Han kommer att stå där på piren tills badsäsongen är över, säger han. Han gör det utan att få betalt, ingen lön utgår till honom.  Så är det så att du ska till Askimsbadet, köp en extra dricka med dig till honom, en bulle kan  inte skada och vänliga ord skadar aldrig.

Det hade behövts flera som just Badvaktande Mikael. Det behövs flera Mikael, gå dit och gör en insatts nu,  när badsäsongen är över ställ krav på kommunen.  Kanske kan din insatts till och med rädda liv. Kanske lyssnar kommunen på den önskan om att ha badvakter som räddar liv.

11949142_10200582683527622_4083924908727156808_n11903780_10200582546204189_8328197871125566336_n

 

 

 

 

 

 

Lev idag just nu, Igår finns inte längre kvar och morgondagen den har vi först imorgon.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: