Konstiga saker i kroppen nej tacka vet jag träning

Här sitter jag nu fötterna på skrivbordet och  vilar efter  den enormt stora tvätthög jag just strukit.  Det gäller att hinna med medans axlar och rygg orkar.  Nu är det inte  rygg jag tänkte skriva om utan lite om Artros.  Jag vart 48 år när jag fick det.  Då vart det illa kunde knappt gå emellan åt.  Idag är det bättre fast jag inte gjorde den där höft operationen  som det pratades om.  Vad som hjälpt mig är träning och åter träning. Även om jag gärna hade varit utan just ont i höften så är jag på ett konstigt sätt tacksam emot den för den gav mig möjligheter till att förstå och uppleva vad som är bra med just träning.  Visst ont gör det till och från i bland mera än till.  Ibland när jag gör vissa rörelser så gör det så ont att jag inte kan gå utan att hålla mig i något eller någon. Men  inte alls va det va innan jag började träna.  För ett tag hade jag både krycka och sitt kudde för att höften inte skulle göra mig helt orörlig.

Visst ont gör det ibland så att jag behöver värkmediciner och annat men träning är A OCH O för att få ett nästan normalt rörligt liv.  Ibland är det så illa att maken blir orolig över min orörlighet eller haltande men det är bara i perioder.   Artrosen gjorde att jag  införskaffade gym nere i källaren.  Här nere är  både cykel, illness crosstrainer och hemmagym och bänkpress.  Just nu är det mest  crosstrainern jag använder för den gör verkligen nytta för min höft.  Men har börjat inse att hemmagymmet nog behövs lite mera än just nu, discount för  axlarna och ena armen har också börjat spöka mera än innan. Inser att jag kanske behöver vissa hjälpmedel i hemmet, så att burkar och annat kan öppnas innan maken kommer hem från jobbet.  Även om jag  ännu bara börjat spana så lär det bli en del hjälpmedel för att klara av vissa saker här hemma. Artros är ju en ledsjukdom där brosket sakta men säkert luckras upp vilket leder till värk och vissa svårigheter.

Jag är himla glad för den där sjukgymnasten som visade mig vad jag själv kan göra och gav mig möjligheten till Artros skola.  Det gör att jag som är rädd för konstiga operationer med konstgjorda saker i kroppen kan göra mycket själv.  Kanske kommer jag slippa operationer om jag som nu  håller igång kroppen så som jag gjort de sista åren och med vissa hjälpmedel.  Magneter har jag hört en del om och har  under ett tag fått låna sånt av min syster som är helt såld på just magnet madrasser och sånt.  Nej nu ska jag leta vidare. Här hittade jag just en sida om just hjälpmedel för människor med värk och reumatism mm.

Nej lev idag just nu, Igår är bland minnena morgondagen den är inte här just nu först i morgon har vi morgondagen, Idag kan  vi påverka vad som händer imorgon.

Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook