Hur blir man en bra farmor? Någon som vet?

Jo tänka sig det har blivit farmor av mig. Inte utan att jag är lite rädd för jag har höga krav på en farmor. En farmor ska vara allt det där en liten flicka eller pojke vill ha av en farmor och så lite till.  Ni som läst min blogg och läst mina inlägg om min gamla farmor vet att det är höga krav på mig. Då min farmor var precis allt det där man kan önska sig av en farmor.  Så ribban är hög, drugs frågan är bara om jag kommer att nå upp till den.  Men jag ska verkligen göra allt jag kan för att klara av det.  Hur gör man då? Just nu känns det lika villrådigt som det kändes som när jag blev mamma för fösta gången. Då var stegen trevande.  Sakta men säkert växte jag in i rollen, viagra sale men hur ska jag göra nu? Eller ska jag bara låta det komma till mig. Min farmor fanns alltid till för mig, prescription gjorde näringsdrycker, och älskade mig så som jag var. Såg det som var bra och struntade i allt det där andra ville alltid att jag skulle må bra och tog fram och letade fram mina tillgångar.  Nu inser jag att jag aldrig kommer nå upp till det min farmor va för mig men kanske om jag tar ett steg i taget och stannar upp håller farmor levande i mig så kommer jag vara den farmodern  jag vill och bör  vara.  Farmor jo jo det är speciellt och nu har jag fått vara det två och ett halv dygn. Fast jag har inte  träffat den lilla snuttan ännu.

Men det ska jag få göra idag. tänk va spännande det allra allra fösta mötet med den lilla prinsessan.  Oj det riktigt bubblar i magen på mig av alla känslor som bor där. Jag ska få träffa min son dotter. Hur blev det så? Hur fort gick inte tiden fråns det han var nyfödd till det han var pappa. Just nu känns det som om det var i går jag satt med honom och försökte lära mig hur han ville att en mamma skulle vara.  Och nu är jag farmor, Hur kunde det bli så? Hur kunde åren flyta på så där att jag nu sitter här och har levt mera än mitt halva liv och just gått in i tidsåldern farmor? Jag som är som jag alltid varit fast det är klart är ju några år klokare än då när det begav sig i början av livet. Vilket är riktigt tur.  Men farmor känslan är verkligen hissnade. Minns för några år sedan så satt jag och skrev om att sonen fyllde år tror det va 20 nu flera år har gått och han min lille lille pojk har blivit en vuxen ung man, till och med pappa. Herre min skapare Farmor oj lite rädd är jag för just det där att jag inte ska nå upp till just det där med glimmande farmor. Nåja den lilla flickan är född, och jag är farmor. Farmor är inget man tränas in i utan det är något man blir.

Välkommen du lilla söta tösabit, önskar dig allt gott och jag ska göra mitt bästa för att du ska få ha en farmor som duger att kalla farmor.  Du ska inte behöva anstränga dig alls för att duga för det gör du precis så som du är.  Bara så du vet lilla vän.

Lev idag just nu igår finns inte längre här och morgondagen den kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: