Att ta genomtänkta bra trygga beslut är inte min grej….

godmorgon att få skriva det redan halv sju på morgonen och känna mig pigg,  känna att hela dagen kommer vara min och jag ska till och med träna. Säger mig att jag är bättre igen. Hurra hurra skulle vilja fira det med pompa och ståt 🙂 men så tidigt hade inte familjen gillat mina trumpetande.  så det får räcka med att tidigt njuta av kaffet och bara må bra.

Vi funderar på ny bil igen,  det är den där husvagnen som ställer till det för oss. Liten bil stor husvagn, funkar inte helt bra.  Dumma val och att köpa husvagn ena året tänka pensionärscamping och sedan köpa mindre bil. För att sedan komma på att men så gillar vi ju inte att campa, då har vi för liten bil och då och då.  Dumma val, men nu tänker vi att vi ska välja bättre. Framför allt inse att vi inte är pensionärscampare.

Det är lite si och så med mig och mina genomtänkta val.  För jag går och inbillar mig, att jag tänker igenom det som jag väljer. Jag låtsas att jag gör genomtänkta val.  Oavsett vad det är jag väljer och hur länge jag tänker igenom det så tänker jag på det. Men inte på konsekvenserna, jag byter bara ut orden till andra liknande ord som betyder samma sak om det är en sak jag vill göra eller köpa.  De där för- eller emot sakerna dom finns inte med alls tror jag. Utan bara de där lite mera tankarna varför vi just ska göra.  Jag kan gå i veckor och tänka på en sak men om jag skulle ha ett reflekterande över  de där vilja ha tankarna så inser jag till sist att hm jag bytte ju bara ut orden igen..

Igår när vi kollade in bilen, så blev det samma sak på vägen därifrån.  Men ska vi verkligen köpa ny bil nu. Vår är ju bara tre år gammal.  Då blev tanke nummer två. Jag vill ha en svart bil, vilket jag sa till maken, var på hans svar blev en blå vill jag ha.  Dyrt är det, vi har bara haft den i tre år det är nu bilen är inkörd och bra.  Oj den där bilen hade höj och sänkbara säten och är så bra för min höft.  En vit bil vill jag inte ha….  Jo du jag tror nog att om någon vecka kommer det stå en helt annan bil här på uppfarten jag tror den kommer vara blå, och jag tror den kommer att ha värme i ratten och den kommer…… Hmm, det här är inte att ta genomtänkta beslut. Hjälp mig hur tänker man mera tilltänkta beslut så som man känner i magen efteråt att ja jo det där var ett bra köp.  Så att jag slipper känna igen efterkänslan som är mera ja ha jag gjorde det igen, jag bara helt på känslan gick och gjorde om samma sak igen. Efter den tanken kommer hmmm det där va ju inte så himla smart eller hur tänkte du nu. Kanske är det just det här skrivandet som ger mig konsekvens och eftertänksamheten eller är det nu jag igen lurar mig själv? Bara byter ut formen i stället för orden?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: