Fråga varje dag hur den unge har det… Ibland får man svar som man inte vill höra

Men det är svar som du måste höra och när du hört det så är det bara att Gö…..

Godmorgon, idag vaknade jag upp på ett hotellrum i Göteborg, Hjärtats stad. Nu vart det inte så att jag inte visste att jag skulle vakna upp i en säng på ett hotell. Hotellet vi sover i är Opalen.  Här fick vi lite extra allt av hotellchefen. Eller extra allt vi fick i alla fall Göteborgs mest fantastiska utsikt över stan. Våning 11 bor vi på. När vi kom in på rummet igår stod det ett fat med fint upplagda frukter och choklad, två flaskor Loka. Nu när jag sitter här och skriver ser jag Heden, Skansen lejonet och en massa annat. Sitter här och skriver och väntar på att maken ska vakna. Idag tänker jag att han ska få vakna helt själv. Inte att jag väcker honom utan när han slår upp sina blå då ska jag fråga om vi ska äta vår frukost.

Igår var vi på utbildning.  Igår fick vi lära oss om barn som växer upp i familjer där de kanske får uppleva våld i nära relationer mm. Föreläsaren var psykolog, och hade forskat om hur barn och hur man hjälper dom när de upplevt just sådana saker. Föreläsaren var engagerade och inspirerande gav mig massor av tankar. Som jag har nytta av både hemma och på jobbet. Hon gav mig hopp om att det är aldrig försent. Hon gav mig även aha sånt har jag gjort redan innan jag visste hur jag skulle bemöta.

Men hon gav mig även aj då, det borde jag anmält och sett till att det skulle bli bättre. För en gång var det en liten flicka som ofta var hemma hos oss. Jag visste att hon mådde dåligt och hade en mindre snäll låtsas pappa. Jag ringde soc pratade med dom och fick till mig att jag inte skulle lägga mig i, de hade redan kontakter och jag mera borde sköta mitt.  Idag inser jag att den soctanten var en av de mindre bra tanterna och att jag borde ringt en gång till och bett att få prata med någon annan.

Jag träffade tjejen som vart hemma hos oss för några månader sedan inne i en affär. När jag pratade med henne så, berättade hon att hon inte minns något om sin barndom. Att hon nog förträngt allt.  Minnas sin barndom, hon var nog 20 år nu när jag träffade henne, barndomen har ju nästan bara precis slutat. En flicka på 20 år som förträngt sin barndom. Så där får vi inte göra med våra barn. Så där ska inte barn behöva ha det. Jag önskar att den kunskapen jag fick igår. Den hade jag velat ha då när det begav sig då hade jag gjort mera. Pratat mera med flickan. Verkligen sett till att det blev någon ändring för henne. Sitter här i sängen och känner att jag svek henne. Jag gav henne bara konstgjord andning då hon var hemma hos oss.  Jag svek henne när jag frågade henne hur hon hade det, Jag svek henne när jag sa jag ska ringa till någon som kan hjälpa dig, Jag svek henne när hon ringde till mig och sa Carina han är inte kloka snälla gör något. Då svek jag henne för då sa jag till henne att jag hade gjort allt jag kunde för jag hade ringt och pratat med soc tanten och lyssnat till henne som sagt att de redan hade koll. Hade dom haft koll skulle flickan inte förträngt sin barndom. Då hade hon kommit ihåg sånt som vi pratade om då där i affären för några månader sedan. Då hade även jag sluppit sitta här och känna mig som en svikare.

Nå ja. nog om detta  Våld i hemmet att se sin mamma bli slagen att kanske bli slagen själv. Misstänks sådant så var en sådan där vuxen som ställer frågor, till barnet. Fråga inte en gång utan fråga massor av gånger ge dig inte.  Pratar du med en soctanta som ger dig samma svar som jag fick ring en annan de finns de människor som verkligen gör ett bra jobb. Pratar du med barnen så prata fråga och var där.  Fråga varje dag om hur det är och hur hon han har det. En dag när den unge inser att du bryr dig då kommer hon att berätta. Kanske inte sånt som du vill höra men,  hon kommer berätta sånt du måste lyssna till. Då måste du agera och göra sånt som den unge behöver och måste ha.

Nåja nog för idag. Tand om dig och din dag. Lev just nu, Igår är och tillhör historian, morgondagen den kommer först imorgon. Just nu här och nu så önskar jag att maken ville vakna så det blir frukost nere i restaurangen för här ska ätas hotellfrukost.

Jag kan lova dig att den innehåller mera än marmelad, ägg och kalkon-pålägg. Vilket vissa tycker är hotellfrukost.  Efter frukost ska vi göra stan 🙂

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: