Det är när det glimmar i tanken som det är helt rätt.

jag har börjat leva mera efter min magkänsla eller min själ. Nu har jag precis läst boken drömliv. Har alltid haft min magkänsla med mig i mitt liv,  men tror jag tappade bort den under några år. I går när jag körde hem från jobbet mitt i natten, så blev den tydligare. När jag tänkte på de där sista tankarna jag hade på jobbet som på något sätt kändes helt rätt. Blev jag glad där på vägen hem. Hela kroppen rös av den där sista tanken jag hade där på jobbet. Den kändes så rätt och den var så tydlig. Så himla självklar på ett konstigt sätt.

Även idag,just nu känner jag tydligheten och förstår mera varför det blev och har blivit som det blev. Nu har jag hittat ett sätt att förhålla mig till det som är. Magkänslan försvinner och kan försvinna en lång tid när man lever emot det som är ens själ. Är så himla glad över att känslan har hittat tillbaka till mig. Är så glad över att jag hittat hem i mig igen.  Hem igen i mig har jag nog varit på väg till, hela detta år. För jag har varit mera öppen för det som bor inom mig. Har varit mera ärlig i mig, mot mig själv.

Har oftare lyssnat inåt och försökt känna efter mera, vad som är mitt och vad som är jag.  Med den boken jag nu lyssnat klart på, så har den kanske inte gett mig mera än att jag är på den väg som är min.  Det är väldigt många år sedan jag tog av mig offrets roll. Jag tar ansvar över det som är mitt och mig.  Lever efter uttrycket det är inte hur man har det utan hur man tar det, som är grejen. För det är så himla sant. Världen kan rasa ner för en, det kan den. Men bara för den gör det, så säger det inte att man måste lägga sig och flyta med. Jag kanske behöver vila mig, stå still och titta på en stund. Men efter det, måste jag resa mig och göra något åt det som rasat. Måste ta tag i hammaren och spika upp nya saker. Göra om och göra rätt. Kanske är det inte helt rätt för dig eller någon annan.. Men det är rätt för mig, när känslan finns med så spelar det inte någon roll om någon annan har en bättre eller säkrare byggbeskrivning.  Det är inte min beskrivning utan någon annans. Min beskrivning och mitt byggande är det som kommer vara bäst för mig.

Jag är verkligen på väg till att hitta tillbaka till min kära efterlängtade magkänsla, min själ. Jag ska be honom eller henne där inne som är mitt ego att verkligen ta och flytta ut eller sätta bo i det lilla låta min magkänsla flytta in i de stora rummen igen. Där hon bodde innan hon tog den mindre lilla ytan som var så liten så hon knappt fick rum alls.

Nej nu får det bli annat. Lev idag just nu. Igår är historia och morgondagen den vet vi inget om idag just nu lever vi och det är just nu vi ska leva.

Ta hand om dig och din dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: