det gick att jobba alla dessa dagar men nu behöver jag paus snart. Kanske blir det först på Söndag.

När jag behöver den som mest så sviktar den.  Den där svårflörtade självkänslan gör sig påmind. Gick ju utbildning som start inför det nya jobbet.  Jo, visst jag har jobbat massor av år inom området ändå så smög sig känslorna på om men oj va svårt, men oj hur tänker man här….  tredagars utbildning i arbetsmetod, jo det va liksom inte så enkelt som jag trodde.  Tredagars utbildning och komihåg MI samtal…  Egentligen är det inte svårt men jag tänker allt kolla igenom och  öva mig på inför starten i höst.  Jag kan egentligen sa man till mig och jo jag kan säkerligen så här ska kollas på öva och tänka till. Det är att ta det till sig och få in det i verkligheterna som jag befinner mig i.

Först va det jobb förra helgen fredag, lördag söndagen var återhämtning, Måndag till Onsdag  utbildning och nya tankar in för det kommande jobbet till hösten.  Torsdagen 15 timmars jobb och idag det lite kortare passet på bara nio timmar.  Det är för mig inom dygnspass och jourtjänstgöring kort pass.  När jag skrev det i morse tänkte jag på det,  men det är ju ett vanligt pass för många. Nio timmar för mig känns det som att gå till jobbet och vända i dörren. I alla fall är det skönt med sovmorgon. Viket jag har idag.  Även om jag valde att gå upp redan vid halv sju så behövde jag inte skynda mig iväg. Utan hade gott om tid till kaffet, ner i duschen, för att sedan ta tag i att  fixa frukosten. Ska ner i källaren och stryka kläderna som sonen ska ha till sin Student i morgon.  Sonen har blivit stor. Nu går han ut ur skolan för gått. Nu är det klart och vuxenlivet med alla dess åtagande ansvar och skyldigheter är nu även till för honom. Nu är det klart.  Nu är det vuxenlivet som ska formas till och göras till hans liv.  Nåja i ett svagt ögonblick så sa vi  jo jo det får ju ta lite tid att flytta hemifrån. Men när man är 25 år då är man helt och hållet helt mogen för att stå på egna fötter med man vill eller inte.   Så det är några år kvar men inte så många.   Nej  nu får det bli fixa till lite till för snart ska jag iväg.

Lev idag just nu, Igår kan vi inte göra något åt. De fel som gjordes då kan vi bara rätta till och göra om till mindre fel idag kanske till och med helt rätt. Morgondagen den städar vi först i morgon. Gör vi inga fel idag så slipper vi städa då.  Ha en  härligt fin dag idag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: