Förändringar i toppen är möjlig.


Godmorgon, igår var vi på tur. Dottern har just fått sin semester och ville göra något. Så vi åt frukost tog bilen ner till Göteborg. Åkte till Slottskogen maken och dottern hade sina kamrer med sig. efter slott skogen åkte vi till Askim och badade.  Blev glad när jag kom dit och såg att de hade livräddar torn med folk i. Det säger mig att kille som förut var där all på sin fritid var där för att det behövdes en livräddare. Hans jobb gjorde att de tog förnuftet till fånga och satte dit vakter så att de som bada ska få en chans om något farligt skulle hända.

Kommer ni ihåg killen som var med när någon höll på att drunkna? Killen som efter den dagen var på Askim varje dag, köpte egen livräddningsutrustning för att rädda liv om det skulle hända igen. Han var där under flera år och ställde jobbiga frågor till Kommunen för att de inte såg behovet av en livräddare. När det förhölls sig på den tiden då Askim saknade livräddare så var han där varje dag tog temperaturen på vattnet, hade kikare med sig, nödvändig utrustning för att rädda liv  och hade koll långt in på kvällen. Tidningarna var där och intervjuade honom.  Nu igår såg jag att hans jobb fått belöning. En kille satt i tornet och en kille va på bryggan.  Igår fick jag klart för mig att en kille kan förändra så att något händer.  Det säger mig att vi alla kan ha möjligheten att förändra när något är fel. Man måste bara vara ihärdig, våga tro på att det är möjligt då blir det möjligt. Visst han la ner många timmar på att få till förändringen han tyckte var viktigt och det gav resultat.

Just nu finns det många som kämpar för de Afghanska killarna som inte har uppehållstillstånd i Sverige. Den grupper förändrar också de har påverkat många politiker högst upp i toppen av vårt land ännu har kanske inte klokheten flyttat in i toppen. Men de har nått ut så att i alla fall frågan diskuterats, och diskuteras ännu.

Det är tur att vi har sådana där som tror på att det är möjligt som ger sig hän åt det som vi andra tänker att nej det är hugget i sten, är ingen mening att göra något åt.  För även om det är motigt så sker förändringen någon gång där framme i framtiden.

Nej så här sista helgen innan jag börjar jobba igen ska jag ta tag i dagen och gör den till en minnesvärd dag.  Får bli havet eller något sånt idag.
Ha en fin dag ta hand om dig och din dag.

Lev idag just nu, vill du förändra något i framtiden så börjar du idag just nu alltid.  Igår kan visa dig på vad du bör förändra men även just nu.  Just nu kan du göra val som förändrar i framtiden.

Lev just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: