Jodå ungdomarna här hemma hjälper mig att träna på ART.

jo det där med utbildning igen. Jag måste ju öva vilket jag gjort. Först en gång på jobbet och igår gjorde jag det här hemma.  Med ungdomarna här hemma. Jag suddade ut saker på vår whiteboard och så lekte vi att vi hade SFT.

Social Färdighets Träning. Jag skrev ut dagens ämne och gjorde hemläxor till dom alla tre.  Hjälptränaren var mellangrabben. Vi pratade om att lyssna. Tänka sig jag tror det var nyttigt på många sätt. Jag fick träna på att vara ledare och ungdomarna fick tänka till och tränade rollspelare med att uppgiften att lyssna.  Jag modellerade först, och sedan fick vi till tre olika rollspel. Nu har kanske inte våra barn svårt med sociala färdigheter men jag tror det vart nyttigt, att faktiskt tänka till hur gör man egentligen och varför är det viktigt att kunna just lyssna.  Dessutom hade vi riktigt roligt. Vi gjorde hela vägen och har bestämt att vi ska träna oss på detta tre gånger i veckan.  Nästa gång ska vi träna på att starta ett samtal.  Träna stegen och nya läxor tills gången därefter.  Jag ska fixa det jag ska tänker jag.  Det ska gå, jag ska klara av det här det har jag bestämt mig för.  Är det någon som vill träna Art och hjälpa mig bli ledare för grupper välkommen hit så tränar vi. Fast det är klart kanske räcker med dom ungdomar som är här….

Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än spår av träning och kunskaper, morgondagen den är här först imorgon.  Just nu är det som gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: