ADHD jo det kan inte bli så mycket bättre än så här.

Jo jag känner att jag måste berätta något som jag gillar och vill göra. Det är något som jag kommer att få göra.   En gång för längesedan blev ju den här bloggen till av just ämnet som just detta inlägg handlar om.

Jag tror det var förra veckan som jag fick frågan om jag skulle kunna tänka mig att hålla i ADHD skolan på jobbet.  Blev jag glad eller blev jag glad?  Jag blev jätte glad faktiskt.  Just det där är ju något jag kan och vet vad det handlar om.  Visst jag har inte börjat ännu, men jag har börjat i tanken. Tanken börjar få fart. Hmm nu är ju jag, jag,  ibland är tankarna i 120 på en gång.  En tanke föder en annan och ramlar in i tanke 32 som liksom är helt från ämnet.

Men jag känner det ska bli jätte roligt att få vara en del i just det här med ADHD skola.  Tänk att få berätta för ungdomarna att det där är något du kan vända till en fördel, allt är inte negativt, det där du pratar om nu kan bli en av dina bästa tillgångar.

Du är lika mycket värd, fast du har mm. Jag tänker även på det där med hjälpmedel så som hjälpmedlet att ha en fungerande kalender. En som är utformad så den får plats och är utformade så den passa just denna ungdom.

Sånt kan faktiskt göra underverk både för personen som nyttjar den och för personens omgivning. Det är till och med så att när det fungerar, det där krångliga i vardagen som alltid misslyckats med innan, kan hjälpa till att stärka den där tron på sig själv.

Att få förståelse för att jag är jag fast jag har. Jag behöver bara lite specialverktyg för att glimma lite extra.   Att få kunskap om sin diagnos, skapar ju en förståelse för sig själv. Det är lättare att förlåta sig själv för saker som hänt och händer.  Det hjälper dig att hitta lösningar, istället för hinder.  Tänk bara det där med att lära sig att hitta rätt filter för munnen, så inte allt bubblar ut innan du tänkt klart tanken.

Livet blir lättare då när man lär sig att just allt det där behövde inte komma ut samtidigt, just riktigt så mycket behövde inte jag säga just nu. Det behövdes inte ens sägas av mig.  Nej det här ska bli spännande… jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att varje ungdom ska få möjligheten att få en större förståelse för sig själv, på ett bra sätt…

Det här ser jag framemot på riktigt, bättre än så här kan det inte bli.

Nog om detta ha en fin kväll.

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen den kommer först imorgon.  Det är just nu som gäller just nu i denna sekund och i denna sekund. Fast nu gäller det i just detta nuet.  God kväll.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook